Zoeken

BMW keert terug naar WK Superbike met Shaun Muir Racing

6 november 2018
BMW keert officieel terug naar het WK Superbike en is daarvoor een samenwerking met Shaun Muir Racing aangegaan. Op de EICMA in Milaan werd op de BMW stand het nieuwe team gepresenteerd, met als rijders Stock1000 kampioen Markus Reitenberger en voormalig WK Superbike wereldkampioen Tom Sykes.

Het hing al een tijdje in de lucht, het gerucht dat BMW weer terug zou gaan keren naar het WK Superbike en daartoe met het Britse Shaun Muir Racing een deal had gesloten, met als rijders Tom Sykes en Markus Reitenberger. Tijdens het laatste raceweekend in Qatar was het in de paddock het gesprek van de dag, maar was er niemand die het officieel wilde bevestigen. 

Tot nu. De onthulling van de voor 2019 compleet vernieuwde S1000RR op de EICMA in Milaan was voor de Duitsers het moment om ook het nieuwe BMW Motorrad WorldSBK Team voor te stellen waarmee opnieuw een aanval zal worden gedaan op de prestigieuze wereldtitel. De 207 pk sterke van ShiftCam variabele nokkenasbediening voorziene S1000RR maakte in Milaan z'n debuut, bij BMW Motorrad Motorsport wordt momenteel hard gewerkt aan de racekit die straks voor het WK Superbike nodig is. 

Als rijders heeft BMW gekozen voor een sterke line-up met veel ervaring en talent. Tom Sykes maakte in 2008 zijn debuut en is daarmee misschien een oudgediende, maar het is wel de man geweest die Kawasaki na 20 jaar weer de wereldtitel wist te geven met de ZX-10R. De 33-jarige coureur uit Huddersfield heeft 34 overwinningen, 108 podiums en een indrukwekkende 48 pole positions op naam staan, dat laatste meer dan wie dan ook. 

Waar voor Sykes de S1000RR het volgend seizoen een compleet nieuwe machine zal zijn, heeft z'n nieuwe teamgenoot Markus Reitenberger al een lange geschiedenis met het Duitse merk. Reitenberger begon zijn carrière in 2011 met BMW in de FIM Superstock 1000 en werd in 2013 en 2015 Duits IDM Superbike kampioen. In 2016 maakte hij de overstap naar het WK Superbike, maar besloot na een moeizaam jaar weer terug naar het IDM te gaan, waar hij in 2017 opnieuw de titel pakte. In 2018 werd Reitenberger tot Europees kampioen gekroond in het FIM Superstock 1000 European Championship.