Zoeken

North West 200: McWilliams wint tweede Supertwin race

18 mei 2019
Wat 'm op donderdag niet lukte heeft Jeremy McWilliams op zaterdagmiddag wel geflikt. De voormalig MotoGP coureur, die tegenwoordig als testrijder bij KTM werkt, schreef op 55-jarige leeftijd zijn derde overwinning bij en is daarmee de oudste winnaar in de geschiedenis van de North West 200. McWilliams finishte de tweede Supertwin race anderhalve seconde voor Christian Elkin, Michael Rutter maakte het podium compleet.

Na in de eerste Supertwin race onderuit te zijn gegaan - wat zijn tweede crash van de week was geweest - had Jeremy McWilliams serieus overwogen om de tweede race niet meer van start te gaan, maar het bloed kroop bij de 55-jarige coureur waar het niet laten kan. 

De eerste Supertwin race op donderdag was voor het eerst in de 90-jarige geschiedenis van de North West 200 de winst naar een Italiaanse coureur gegaan en ook de tweede race ging Stefano Bonetti voortvarend van start, maar verloor ditmaal de controle over de Paton en ging bij York onderuit, wat het gevecht om de leiding naar veteranen Michael Rutter en Jeremy McWilliams bracht. 

Met Rutter aan de leiding werden de twee oudgedienden de eerste ronde voorbij gevlogen door debutant Christian Elkin alsof de twee er niet waren, maar McWilliams vocht zich terug en nam nu de leiding in de race. McWilliams en Elkin liepen daarna weg bij Michael Rutter, die het tempo van de twee niet kon volgen. 

Het gevecht tussen McWilliams en Elkin zou tot in de laatste ronde doorgaan. Na even de de leiding te hebben verloren aan McWilliams zette Elkin de aanval in en draaide zijn hoofd bij de inhaalactie richting de veteraan alsof hij wilde zeggen "ik was vandaag niet van plan om te remmen," terwijl hij weer de leiding overnam. 

Met een minieme voorsprong van net geen seconde op McWilliams voert Elkin na twee ronden het veld aan, op vijf seconden gevolgd door Michael Rutter, maar daarna laat McWilliams zien dat ook hij niet van plan is om vandaag te remmen en herneemt in de derde ronde de leiding weer in de race. 

McWilliams probeert een klein gaatje te slaan, maar Elkin houdt het zicht waardoor McWilliams ook de laatste ronde tot het uiterste moet gaan om zijn derde North West 200 overwinning bij te laten schrijven. Een geweldige comeback na een gruwelijk begin van de raceweek voor de 55-jarige veteraan. 

North West 200, uitslag Supertwin race 2:

1 Jeremy McWILLIAMS, Kawasaki – KMR / Bayview Hotel, 20:51.775, 102.785
2 Christian ELKIN, Kawasaki – Dynocentre NI, 20:53.078, 102.678
3 Michael RUTTER, Kawasaki – KMR / Bathams Racing, 21:18.329, 100.650
4 Matthew REES, Kawasaki – KMR / Rees Racing, 21:33.972, 99.433
5 Joseph LOUGHLIN, Kawasaki – G2-Tech, 21:34.420, 99.399