Zoeken

McGuinness en Hickman teamgenoten in Lightweight TT

21 maart 2018
John McGuinness en Peter Hickman zijn dit jaar teamgenoten in de Bennetts Lightweight TT. Het duo maakt deel uit van het 4-man sterke KMR/IEG Kawasaki team van 3-voudig TT winnaar Ryan Farquahar, dat daarnaast uit meervoudig Iers kampioen Derek McGee en voormalig Moto3 coureur Danny Webb bestaat.

 

Voor de 23-voudig TT winnaar John McGuinness zal het de eerste keer zijn dat hij in actie komt in de Lightweight TT nieuwe stijl. McPils schreef in 1999 weliswaar de Lightweight TT op naam met race- en ronderecord, maar dat was destijds nog op een 250cc tweetakt racer waar nu met 650cc viertakt Supertwin machines wordt gereden, veelal de Kawasaki ER6 of Ninja650. 

Dat is meteen de reden waarom de Morecambe Missile niet eerder aan de start heeft gestaan: zijn contract met Honda liet dat niet toe, maar dit jaar heeft McGuinness de switch van Honda naar Norton gemaakt. Peter Hickman daarentegen is geen rookie meer in de Lightweight TT, hij reed afgelopen jaar al op de door Farquahar geprepareerde Kawasaki en is dit jaar dan ook een van de kanshebbers voor de overwinning. 

Ryan Farquhar:
Ik heb met John vaak gegrapt dat hij een van mijn motoren zou moeten rijden, maar zijn contract met Honda verbood dat. Hij is nu weg bij Honda en ziet de twin als een kans om weer op het bovenste stapje van het podium te komen. Voor mij, als manager van een klein privé team, ben ik super gelukkig om hem en Peter Hickman op KMR/IEG Kawasaki's te hebben.

John McGuinness:
Ik heb nog nooit de kans gehad om de Lightweight TT op een Supertwin te rijden, maar toen die kans zich voordeed wist ik dat mijn eerste keuze een van Ryan's motoren zou zijn. Ik heb vroeger tegen hem geracet en weet hoe gedreven hij is om te winnen en zijn preparatie van de machine is niet anders. Dus toen hij mij de kans gaf om voor zijn team uit te komen in de TT hoefde ik niet twee keer na te denken. Ik kijk er echt naar uit om mijn debuut in die klasse te maken.

Peter Hickman:
Ik heb het afgelopen jaar echt naar m'n zin gehad op de KMR Kawasaki. Ik had maar weinig ervaring op de fiets en de kwalificatie was door de regen in het water gelopen dus ging ik blind de race in, maar het toont de kwaliteiten van Ryan en zijn team dat we in staat waren op het podium te finishen. Ryan heeft de motor de afgelopen winter doorontwikkeld en ik denk dat we dit jaar wel twee plaatsen hoger kunnen eindigen op het podium.