Zoeken

Matthieu Lagrive debuteert op 43-jarige leeftijd in 2023 Isle of Man TT

3 februari 2023
Viervoudig FIM Endurance World Championship kampioen Matthieu Lagrive heeft bevestigd dit jaar zijn debuut te zullen gaan maken in de Isle of Man TT. De 43-jarige ervaren Fransman gaat rijden voor het Franse Optimark Road Racing Team.

Bij veel motorsportliefhebbers zal bij de naam Matthieu Lagrive waarschijnlijk geen belletje gaan rinkelen, maar de inmiddels 43-jarige coureur uit Lisieux mag zeker wel een ervaren rot in de wegrace motorsport worden genoemd. 

Winnaar van de 2016 24 uur van Le Mans, 6-voudig winnaar van de Bol d'Or, 4-voudig EWC wereldkampioen en meer dan 100 starts in het WK Supersport, WK Superbike en de 250cc Grand Prix, plus nog een finish in de legendarische Dakar rally. 

Lagrive was daarbij niet merkenschuw, in het EWC heeft hij met Suzuki, Kawasaki en Yamaha geracet, maar zijn grootste successen heeft hij toch met SERT Suzuki behaald. Tegenwoordig is hij nog steeds in het EWC actief, maar heeft de fabrieksteams voor kleine priveteams ingeruild. 

De nieuwste uitdaging in zijn nu al indrukwekkende carrière is deelname aan de Isle of Man TT, hoewel hij geen rookie in de road racing scene is. In 2018 en 2019 werd hij in de IRRC (International Road Racing Championship) kampioen in de Supersport klasse en kent dus al de klappen van de zweep.

Matthieu Lagrive:
Afgelopen weekend was ik voor het eest op het eiland Man, om het TT-circuit van dichtbij te aanschouwen en wow, wat een plek. Er zijn zoveel dingen die ik moet onthouden met de bochten en markeringen zoals de huizen en de posten en de oneffenheden in het asfalt.

Ik won het IRRC Supersport kampioenschap in 2018 en 2019, en dat was het moment dat ik begon na te denken over de Isle of Man TT. Ik heb geen doelen en het zal me wel wat jaren kosten om te zien hoe snel ik rond kan gaan."


2023 zal een druk jaar worden voor Lagrive, wiens preparaties voor de TT beginnen met deelname aan de North West 200 in mei. Daarnaast rijdt Lagrive dit jaar weer een vol seizoen in de Superstock klasse van de FIM EWC.