Zoeken

John McGuinness tekent voor Norton Isle of Man TT

7 februari 2018
Afgelopen jaar leek z'n carrière voorbij, maar John McGuinness staat dit jaar weer in de Isle of Man TT aan de start. De 23-voudig TT winnaar heeft de overstap naar Norton gemaakt voor de Superbike en Senior TT als teamgenoot van Josh Brookes.

McGuinness en Brookes krijgen dit jaar de beschikking over de laatste specificatie Norton SG7 machines, een verbeterde versie van de machine waarmee Brookes afgelopen jaar de TT reed en net als de eerdere machines is afgeleid van het vlaggenschip V4 RR. 

De laatste overwinning van McGuinness dateert uit 2015, toen hij de PokerStars Senior TT won met een nieuw ronderecord van 132.701 mijl per uur, wat nog steeds officieel zijn snelste rondje over de Mountain Course is. Officieus tikte McGuinness in 2016 al een 133'er aan, de eerste 133 mph, maar dat was gemeten van Glen Helen tot Glen Helen en dus geen officieel record.

Het afgelopen jaar ging het vreselijk mis tijdens de training voor de North West 200, toen hij van de nieuwe Fireblade werd gelanceerd en over het hele lichaam meerdere blessures opliep waar hij nog steeds van aan het herstellen is. McPils verwacht echter tegen juni weer volledig fit te zijn voor zijn debuut op de Norton machine.

John McGuiness:
Ik wilde mijn carrière niet door een blessure eindigen, maar eerlijk gezegd wist ik niet of ik nog in staat zou zijn terug te komen omdat ik niet wist hoe fit ik zou gaan worden. Momenteel gaat alles prima. Ik voel me veel scherper en tussen de oren ben ik er helemaal klaar voor. Het plan is om de externe brace eind deze maand van mijn been te verwijderen, waarna we kunnen gaan werken aan mijn fitness en testen.
Het was absoluut tijd om van merk te wisselen. Ik had een shot enthousiasme nodig en heb dat bij Norton gevonden. Vanaf de eerste ontmoeting met Stuart (Garner, CEO Norton) was er een klik en passie. Ik zag Steve Hislop in 1992 op de Norton de TT winnen en dat was vet. Iedereen herinnert zich dat! We moeten wel beide voeten aan de grond houden, het zal een zware klus gaan worden maar ik heb veel filmpjes van de machine in actie op YouTube bekeken en 'm zelf afgelopen jaar op de baan gezien. Het is duidelijk een erg snelle en goede machine en ik kan je vertellen dat er duidelijk slechtere fietsen zijn, dus is er geen reden waarom het niet zal lukken als de sterren ons gunstig zijn gezind.

Stuart Garner, CEO Norton:
We hebben langer dan een jaar met John gepraat, hij is het talent. Hij is de man van de TT met de complete ervaring, de resultaten en de stamboom. We hebben de ambitie om de TT te winnen en een echt sterk team te ontwikkelen waarmee we jaren vooruit kunnen gaan. We hadden onze ogen al langer op John gericht.
Om John in het team te hebben met zijn ervaring en kennis is fabuleus. Norton wil van de gelegenheid gebruik maken om John te betrekken bij alle aspecten van de motor - hij is een grote aanwinst voor Norton. Iedereen in de fabriek heeft een enorme kick. Het is nogal bijzonder. We kijken er allemaal uit naar de TT, maar we hebben ons nog geen doelen gesteld en nemen niets als vanzelfsprekend aan. Norton en John samen is een droomteam, maar we weten dat resultaten in de TT niet aan komen waaien, ongeacht je naam.