Zoeken

James Hillier verlengt contract met Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki

26 november 2017
2013 Isle of Man TT winnaar James Hillier heeft zijn contract met Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki voor de 2018 TT en North West 200 verlengd. Dit zal het negende jaar in successie zijn dat Hillier onder de vlag van het Bournemouth Kawasaki team zal uitkomen.

Met 10 podiums tot dusver is James Hillier zeker geen onbekende in de Road Racing scene, maar de in Bournemouth woonachtige coureur heeft vooral naam en faam gemaakt met zijn uniek rondje Isle of Man TT op de Kawasaki Ninja H2R in 2015. Dat en zijn bizarre tankslapper bij een snelheid van dik 250 km/u die hij tot een goed einde wist te brengen.

Met drie finishes in de top 4 in de 2017 Isle of Man TT is Hillier, die in zijn debuutjaar 2008 nog de Newcomers Trophy won, ook voor komend seizoen een potentiële podiumkandidaat. Sinds zijn debuut op het roemruchte circuit is hij van de in totaal 50 races slechts 3 keer niet gefinisht, zijn opgave afgelopen TT in de Superstock TT was zijn eerste DNF sinds 2010. 

Van de 47 keer dat Hillier wél over de finish kwam eindigde hij maar liefst 36 keer in de top 10. Met uitzondering van de 2016 Superbike race is hij sinds 2011 niet buiten de top 10 gefinisht. In 2015 sloot hij zich aan bij de exclusieve 132+ club met een rondetijd van 132.414 mijl per uur, tot nu toe de snelste tijd met een Kawasaki ZX-10R gezet.Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki team boss Pete Extance:
Het is geweldig om James weer aan boord te hebben voor het komende seizoen, er is niemand waar we liever meer zouden willen werken. Zijn consistentie op de TT Mountain Course is opmerkelijk en ik voel dat het puur een kwestie van tijd is voor dat hij op het hoogste trapje van een Superbike TT podium staat. We moeten ook Quattro Plant als sponsor danken voor hun aanhoudende steun waarmee we de afgelopen vijf jaar al verschillende podiums en onze eerste TT overwinning hebben behaald. 

James Hillier:
Ik heb echt veel vertrouwen op de TT Mountain Course en dat komt voornamelijk door Pete en het Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki team. Afgelopen jaar voelde ik me goed in alle klassen en dit jaar begin ik geen enkele race met de gedachte dat ik 'm niet kan winnen.