Zoeken

Jackon Racing Road Racing Academy: opleiding IOMTT

29 november 2017
Jackson Racing heeft de namen van de twee coureurs van de Jackson Racing Road Racing Academy bekend gemaakt. Daley Mathison en Craig Neve zijn de twee lucky bastards die het komende seizoen intensieve begeleiding krijgen van het succesvolle Britse Road Racing Team.

 

Met grote namen als John McGuinness, Ian Hutchinson, Michael Dunlop en aanstormend talent als Peter Hickman heeft de Road Racing scene momenteel niets te klagen, maar om ook in de toekomst een nieuwe generatie winnaars te houden is het Jackson Racing Team de Racing Academy gestart. 

De Jackson Racing Road Racing Academy biedt dezelfde omgeving en werk ethiek als een fabrieksteam, om coureurs te leren omgaan met rijder debriefings, data analysering en set up aanpassingen, en dient als opmaat naar de fabrieksteams. De Academy is in principe een tweejarig plan, met als optie om het tweede jaar eventueel naar een fabrieksteam over te stappen.

De twee Lucky bastards die het komende seizoen intensief zullen worden begeleid door het Jackson Racing team zijn Daley Mathison en Craig Neve. Mathison zal in de Superbike en Superstock races blijven rijden op zijn BMW S1000RR, en in de Supersport op een Honda CBR600RR. De 27-jarige coureur finishte dit jaar de Senior TT op de 13e plaats met een nieuw persoonlijk record van 127.228 mijl per uur. Neve finishte de Senior TT op de 25e plaats met een persoonlijk record van 125.553 mijl per uur.