Zoeken

Horst Saiger switcht naar Yamaha

9 december 2017
Horst Saiger en het Saiger Racing team zijn voor het komende Road Racing seizoen van Kawasaki op Yamaha overgestapt. De snelle coureur uit Oostenrijk heeft hiertoe een contract getekend met de Zwitserse Yamaha importeur Hostettler.

 

Voor de diehard Road Racing fans zal Horst Saiger geen onbekende zijn, in de korte periode dat de Oostenrijker actief is in de Road Racing scene heeft hij als voormalig vice-wereldkampioen Endurance op de roemruchte stratencircuits zijn sporen zeker wel verdiend. 

Saiger maakte zijn debuut op de TT Mountain Course in 2013 en was dat jaar de op een na snelste nieuwkomer achter Josh Brookes. Dit jaar scoorde Saiger zijn beste resultaat in de Superstock TT, waar hij op de tiende plaats werd afgevlagd.

Na die jaar Road Racing met de Kawasaki ZX-10R heeft Saiger voor het komende seizoen de switch naar Yamaha gemaakt met de Zwitserse Yamaha importeur Hostettler, die het volgend jaar zal vieren dat al 50 jaar te doen. 

De Yamaha YZF-R6 en YZF-R1 waarmee Horst Saiger zal aantreden in de Supersport, Superstock en Superbike raceklassen worden geprepareerd door Mandy Kainz van het Yamaha Austria Racing Team (YART), waarmee Saiger een lange geschiedenis heeft. 

Ook Hostettler heeft een lange geschiedenis wat racen betreft. Niet in Zwitserland zelf (sinds de Formule 1 crash van Niki Lauda op de Nürburgring is gemotoriseerde sport verboden in Zwitserland), maar wel in het algemeen. 1970 250cc wereldkampioen Rodney Gould reed voor Hostettler, evenals Michael Frutschi, Jacque Cornu, Roland Freymond, Bruno Kneubühler en het zijspanduo Rolf Biland / Kurt Waltisperger.

Horst Saiger:
Ik reed als instructeur bij de Yamaha Riding Academy van Hostettler en kon daardoor al een glimp opvangen van de Yamaha YZF-R1 op het circuit van Aragon. Ik was meteen overtuigd van het unieke motorconcept evenals de supersportieve R1 in het algemeen - ik ben zwaar verliefd geworden op de motor toen ik naar huis ging.
Ik kijk nu uit naar mijn 2018 seizoen, dat zal starten met de North West 200. Verdere data die zijn bevestigd zijn de Isle of Man TT, wat mijn hoogtepunt zal zijn, en Macau. Helaas moet ik de Terlicko Road Racing meeting laten schieten, omdat dat tegelijkertijd met het WK Endurance in Oschersleben is. Ik hoop echter terug te kunnen keren naar de Ulster Grand Prix en overweeg ook naar Frohburg te gaan.