Zoeken

Dan Kneen tekent voor Tyco BMW

26 november 2017
Na dit jaar de Ulster Grand Prix al voor het team te hebben gereden als vervanging van Ian Hutchinson heeft Dan Kneen voor het komende seizoen getekend voor Tyco BMW. De 30-jarige coureur uit Douglas zal de S1000RR rijden in de Superbike, Superstock en Senior TT.

Mocht de naam Dan Kneen je niets zeggen, geboren op het eiland Man maakte Kneen in 2008 furore door als nieuwkomer de hattrick te scoren tijdens de Manx Grand Prix, iets wat geen enkele coureur eerder was gelukt. In 2014 won Kneen het Irish Superbike kampioenschap en won hij ook de Ulster Superbike Grand Prix. 

Het afgelopen jaar switchte Kneen naar het Duitse Penz13.com team, met als beste resultaat een derde plaats in de Superstock TT en een persoonlijk snelste tijd van 130.347 mijl per uur. In de iets minder prestigieuze, maar eveneens op het eiland Man verreden Southern 100 finishte hij vier keer op de tweede plaats en was hij de op een na snelste rijder met een tijd van 115.616 mijl per uur.

Voor de Ulster Grand Prix maakte Kneen de overstap naar Tyco BMW, waar hij de plaats in mocht nemen van de geblesseerde Ian Hutchinson. In de tweede Superbike race leek Kneen op weg naar zijn tweede Ulster GP overwinning, maar werd in de laatste hairpin door Dean Harrison bruut opzij gezet en finishte daardoor 'slechts' op de tweede plaats.

Sinds zijn debuut in de TT in 2009 is Kneen 15 keer in de top 10 gefinisht en zal nu in het Tyco BMW team zeker tot een van de kanshebbers voor de overwinning horen.

Dan Kneen:
Ik realiseerde me toen de kans zich voordeed om kortstondig voor het Tyco BMW team te rijden afgelopen seizoen, ik die kans met beide handen moest nemen omdat je niet elke dag de kans krijgt om voor zo een goed geolied en fabrieksondersteund team te rijden. Ik zal erg trots zijn om het team straks in mijn thuiswedstrijd te mogen vertegenwoordigen en ga alles geven om het vertrouwen dat Philip en Hector in me tonen te belonen.

Philip Neil, team manager Tyco BMW:
We hebben Dan al gevolgd sinds hij iedereen verraste in de 2008 Manx Grand Prix, maar we waren nog meer verrast hoe goed en snel hij zich aan het team wist aan te passen en op snelheid kwam afgelopen seizoen, wat veel belooft voor z'n eerste volledige seizoen in het team in 2018.