Zoeken

2021 Isle of Man TT gecanceld vanwege COVID-19

30 november 2020
De regering van het eiland Man heeft vandaag de annulering van de TT-races van 2021 bevestigd. De volgende TT Races vinden nu plaats in 2022, van zaterdag 28 mei tot en met zaterdag 11 juni.

De eerste berichten over vaccinaties mogen positief zijn, maar het zal nog even duren voordat we definitief van het coronavirus zijn verlost en dus heeft de overheid van het Britse eiland Man nu al de onpopulaire beslissing genomen om de 2021 Isle of Man TT te cancellen.

Laurence Skelly, MHK, Minister, Department for Enterprise, Isle of Man Government, zei:
"We onderschatten de teleurstelling niet die deze beslissing bij veel mensen zal veroorzaken. We nemen echter een vroege en logische beslissing om zekerheid en duidelijkheid te bieden aan racefans en alle anderen die bij ons evenement betrokken zijn. De TT is afhankelijk van duizenden vrijwilligers en functionarissen van een breed scala aan organisaties en we konden tot op dat moment niet op verantwoorde wijze opereren en ons ertoe verbinden om in juni tienduizenden mensen op het eiland te verwelkomen, ondanks de vooruitgang in de richting van een vaccinatieprogramma wereldwijd en op het eiland."
 
"We hebben alle mogelijke opties geëvalueerd, waaronder het verplaatsen van de TT naar een datum later in het jaar, maar er zijn complexiteiten en risico's, waaronder het opschalen van bepaalde infrastructuur en kritieke leveringselementen van de TT, evenals bestaande bewoners- en bezoekersreizen eind augustus, wat voor duizenden mensen verdere ontwrichting zou veroorzaken."

"We blijven hopen dat de Classic TT en Manx Grand Prix later dit jaar kunnen plaatsvinden en we kijken ernaar uit om bezoekers weer op ons eiland te verwelkomen."

Paul Phillips, TT Business Development Manager, Isle of Man Government Department for Enterprise voegde toe:
"Iedereen die bij de TT betrokken is, is natuurlijk teleurgesteld dat het evenement in 2021 is geannuleerd, maar het is een beslissing die zo vroeg mogelijk is genomen, zodat iedereen die getroffen wordt dienovereenkomstig kan plannen. Het spijt me voor alle fans, rijders, teams en vrijwilligers die nog een jaar op het eiland zullen missen, maar wij als team zullen er hard aan werken om ervoor te zorgen dat we terugkomen met een nog beter evenement in 2022."
 
"We zijn erg dankbaar voor de voortdurende steun en loyaliteit van al onze partners, evenals de fans van het evenement over de hele wereld, wat een bewijs is van de passie die mensen hebben voor het evenement."
 
De afdeling zal samen met haar partners blijven werken aan de organisatie van de 2021 Classic TT en Manx Grand Prix, die gepland staan ​​van zaterdag 21 augustus tot en met vrijdag 3 september. Een definitieve beslissing of die evenementen zullen plaatsvinden, zal in het voorjaar van 2021 worden genomen.