Zoeken

Mirjam Pol keert terug naar de Dakar rally

21 juli 2017
Negen jaar na haar overwinning in het damesklassement van de zwaarste rally ter wereld heeft Mirjam Pol zich weer ingeschreven voor deelname aan de 2018 Dakar Rally.

 

Afscheid heeft ze d’r nooit van genomen, zelf spreekt Mirjam Pol van een rustpauze die was ingelast sinds haar laatste Dakar Rally, ’s werelds zwaarste rally die al weer flink wat jaartjes in Zuid-Amerika wordt verreden. 

Mirjam Pol zegt zelf meer dan ooit klaar om de strijd met de elementen en vooral ook zichzelf aan te gaan, om met de best mogelijke voorbereiding weer aan de start van de Dakar Rally te staan. 

Met haar 30 jaar motor ervaring is Mirjam Pol zeker geen ‘onbehouwen’ motorrijdster die nergens anders oog voor heeft. Nee, zij is een vrouw van 34 jaar die geniet van een fotoshoot op hoge hakken én is daarnaast een onverstoorbare motorrijdster die haar eigen pad volgt, letterlijk en figuurlijk.

Deelname aan de zwaarste rally ter wereld en de voorbereiding daarop is een behoorlijke investering op diverse fronten. Mirjam heeft een duidelijk meerjarenplan voor ogen. Alles moet kloppen, want haar toekomstige sportcarrière betreft niet enkel een loeizware rally in januari. 

Mirjam Pol zal de aankomende jaren te zien zijn op nationale en internationale evenementen en ook diverse WK-rally’s rijden in binnen-en buitenland en gevolgd worden door de wereldwijde media.