Zoeken

Jeffrey Herlings maakt comeback bij Dutch Masters of Motocross Rhenen

27 mei 2019
Iedere motocross liefhebber heeft met smart op dit moment gewacht, maar voor 'm zelf geldt dat misschien nog wel veel meer… the Bullet is back! Na maanden van blessureleed keert Jeffrey terug op het wedstrijdtoneel, komende donderdag tijdens de Dutch Masters of Motocross in Rhenen.

 

Met ruim 25 GP-coureurs aan de start in de 250cc en 500cc, bieden de Masters in Rhenen volop vuurwerk. Voor Herlings is het zijn eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hij tijdens een training in Spanje in januari zijn rechtervoet verbrijzelde. 

Naast Herlings komen verschillende wereldtoppers naar het prachtige circuit Kwintelooijen voor de derde ronde van de competitie. Zo is onder meer Romain Febvre, die afgelopen weekend een podium pakte in de Grand Prix van Frankrijk, aanwezig. Ook Glenn Coldenhoff en tweevoudig MX2-wereldkampioen Pauls Jonass doen mee in Rhenen.

In de 500cc is de reus Arminas Jasikonis ‘the man to beat’ met achttien punten voorsprong op de sympathieke Glenn Coldenhoff, gevolgd door Pauls Jonass. In de 250cc zitten een hoop bloedsnelle mannen. In Axel was Jago Geerts absoluut de snelste, maar motorpech gooide roet in het eten. Mede daardoor gaat de agressieve Henry Jacobi met meer dan een manche voorsprong (29 punten) aan de leiding, gevolgd door Geerts. Daarnaast heeft Roan van de Moosdijk zijn drive gevonden op de F&H Kawasaki, onder begeleiding van coach Marc de Reuver. Hij zou maar zo kunnen winnen op Hemelvaartsdag...

In de 85cc en 125cc is de spanning om te snijden. In laatstgenoemde klasse gaat Kay de Wolf van het Factory Husqvarna-team van Jacky Martens aan de leiding met slechts zes punten voorsprong op de concurrentie. Het verschil in de 85cc is nog kleiner. Leider Karlis Alberts Reisulis staat slechts één punt voor op Cas Valk.

Het circuit Kwintelooijen kenmerkt zich door zijn enorme hoogteverschillen (zestig meter). Tal van motorsportliefhebbers vinden dit het mooiste circuit van Nederland. Het ligt in een prachtig natuurgebied nabij Rhenen. Slechts één keer per jaar gaat de baan open voor motoren, dit jaar tijdens de Dutch Masters. Het zorgt voor een unieke ervaring voor rijders en toeschouwers. De baan is door het weer en de goede preparatie door het team van MACRO erg hard, waardoor de snelheid extra hoog ligt.

Het dagprogramma begint donderdag 30 mei om 08.30 uur met de trainingen van de 85cc, gevolgd door 125cc, 250cc en 500cc. ’s Middags rijden alle klassen twee manches.
 
Kwintelooijen
Oude Veensegrindweg 3911 TA  Rhenen
http://www.macro-rhenen.nl/