Motorfreaks - Yonny Hernandez vervangt Folger MotoGP wintertest Sepang - details

Zoeken

Yonny Hernandez vervangt Folger MotoGP wintertest Sepang

26 januari 2018
Eigenlijk heeft hij dit jaar de overstap naar het WK Superbike gemaakt, maar Yonny Hernandez zal de eerste 2018 wintertest van de MotoGP op het circuit van Sepang, die voor aanstaande zondag en maandag staat gepland, Jonas Folger in het Monster Yamaha Tech3 team vervangen.

Waar de rest van het WK Superbike circus vanuit Jerez de la Frontera, waar begin deze week de eerste wintertest van het 2018 seizoen plaatsvond, naar Portimao is afgereisd voor de tweede test voor aanvang van het seizoen, is Yonny Hernandez naar Sepang afgereisd om daar de plek in te nemen van de zieke Jonas Folger.

Folger moest het afgelopen seizoen de laatste wedstrijden van het seizoen al laten schieten in verband met vermoeidheidsverschijnselen - na verluid is bij hem het Epstein Barr virus geconstateerd. De Duitser had gehoopt aan het begin van het nieuwe seizoen weer fit te zijn, maar dat blijkt ijdele hoop geweest, afgelopen week maakte hij bekend het hele 2018 seizoen te laten schieten.

Het Tech3 team heeft nu voor de eerste wintertest Yonny Hernandez gestrikt, een uitgesproken kans voor de 29-jarige Colombiaan om zich weer in de picture te rijden in de MotoGP en misschien wel het hele seizoen als vervangingsrijder voor Folger te worden gekozen. 

Yonny Hernandez:
Allereerst wil ik zeggen dat het me spijt voor Jonas Folger. Ik hoop dat hij erg snel beter wordt en terugkomt, want hij is een onvoorstelbaar snelle en getalenteerde rijder en ik wens hem beterschap. Tegelijkertijd ben ik natuurlijk blij voor mezelf om zo'n fantastische kans te krijgen weer een MotoGP machine te rijden. Ik ben verheugd dat ik deze test kan doen en met een goed team en een goede machine te werken. Ik ben echt nieuwsgierig een Yamaha te rijden, omdat ik mijn hele carrière op een Ducati heb gezeten. Ik wil het Monster Yamaha Tech3 team danken en vooral Hervé Poncharal om me deze kans te geven.