Motorfreaks - Yamaha verlengt contract met Vinales - details

Zoeken

Yamaha verlengt contract met Vinales

24 januari 2018
Maverick Vinales heeft zijn contract met Yamaha voor twee jaar verlengd, zo heeft Yamaha tijdens de presentatie van het MotoGP team in Madrid bekend gemaakt. Met het nieuwe contract blijft Vinales tot en met 2020 bij Yamaha.

Het komt niet vaak voor dat nog voor aanvang van het seizoen al een nieuw rijderscontract wordt beklonken, maar voor Maverick Vinales heeft Yamaha blijkbaar graag een uitzondering gemaakt. 

De voormalig Moto3 wereldkampioen werd afgelopen jaar door Yamaha bij Suzuki weggekaapt en leek meteen een aanval op de wereldtitel te kunnen doen, tot Michelin de switch maakte naar een voorband met een harder karkas, waar de Yamaha YZR-M1 niet zo goed uit de voeten kwam en Vinales het in een klap een heel stuk moeilijker kreeg.

Voor Vinales bleef het de rest van het seizoen bij die drie overwinningen uit de aanvang van het seizoen, maar finishte het kampioenschap met in totaal 7 podium finishes nog wel op de derde plaats, achter wereldkampioen Marc Marquez en Andrea Dovizioso, zijn beste resultaat in de MotoGP tot nu toe.

Het afgelopen seizoen mag niet zo gelopen zijn als gepland, maar Yamaha is ervan overtuigd dat Vinales al dit seizoen een serieuze kandidaat voor de wereldtitel zal zijn. 

Lin Jarvis, managing director Yamaha motor racing:
Ik ben erg blij dat we met Maverick overeen zijn gekomen zijn positie als fabrieksrijder voor Yamaha voort te zetten. De aankondiging dat hij voor nog twee jaar bij het team zal blijven na 2018 is een fantastische manier om het nieuwe seizoen te beginnen: het toont overduidelijk de commitment van beide partijen en bevestigd het vertrouwen dat we ons gezamenlijk doel kunnen verwezenlijken om MotoGP wereldkampioen te worden. 
Maverick is een echte aanvulling voor het team geweest vanaf het begin. Hij is erg gemotiveerd en verliest nooit zijn doelen uit het oog. Het 2017 seizoen was niet gemakkelijk, maar hij heeft Yamaha al drie overwinningen gegeven en verzekerde Yamaha's 500ste Grand Prix overwinning. Daarbuiten werd hij derde in het kampioenschap, wat ook indrukwekkend is. 
Maverick is nog jong en dus voorzien we een geweldige toekomst voor hem in Grand Prix racing en we zijn erg verheugd om samen met hem de komend drie jaar de MotoGP uitdaging aan te gaan.

Maverick Vinales:
Ik ben echt blij dat Yamaha en ik ons contract met nog twee jaar hebben verlengd. Het is geweldig voor mij en het team dat we dit nu al zo vroeg kunnen aankondigen, omdat het ons een zekere rust geeft: we weten dat ik de M1 de komende drie seizoenen zal blijven rijden, dus nu kunnen we focussen op het rijden op zich. Ik ben erg tevreden met deze beslissing. Ik heb veel vertrouwen in het team en Yamaha en ben blij dat zij hetzelfde voelen. Ik wil Yamaha danken voor hun vertrouwen, en ook de fans die ons altijd steunen. We zullen hard blijven werken. We zullen alle wedstrijden tot de max pushen en ik kijk uit naar nog drie geweldige seizoenen samen.