Zoeken

Vette PR-stunt: Rossi met M1 van VR46 Ranch naar circuit Misano

11 september 2019
Valentino Rossi heeft z'n Italiaanse fans in extase gebracht. De 9-voudig wereldkampioen reed als pre-San-Marino_GP stunt met zijn YZF-M1 MotoGP machine van zijn VR46 Motor Ranch naar het Misano World Circuit Marco Simoncelli, dat komend weekend toneel is van de 13e MotoGP race van het seizoen.

Volgens Yamaha's persbericht was het een droom die voor Valentino Rossi gisteren werkelijkheid was geworden tijdens het pre-event van wat officieel de Premio Octo di San Marino e della Riviera de Rimini MotoGP heet en bij ons gewoon de Grand Prix van San Marino op het circuit van Misano wordt genoemd. 

Hoewel we d'r absoluut wel van overtuigd zijn dat het voor Rossi supervet moet zijn geweest, denken we dat het vooral een geweldige PR-stunt van Yamaha is geweest. Een PR-stunt waar wel de nodige voorbereiding aan vooraf is gegaan, maar we denken niet dat de plaatselijke gemeente daar echt moeilijk over zal hebben gedaan. 

De pak 'm beet 20 kilometer lange route vanaf de VR46 Ranch naar het circuit van Misano hadden toeschouwers zich verzameld aan beide kanten van de weg, het centrum van Tavullia was zelfs bomvol fans in VR46 t-shirts. De Doctor stopte ter plaatse even voor z'n fans, om daarna zijn weg te vervolgen naar het VR46 hoofdkantoor.

Een interview en een foto met de complete VR46 crew later zette Rossi met de YZR-M1 koers richting het circuit van Misano, waar hij zijn M1 in de pitbox van het Yamaha MotoGP team parkeerde. Maar niet voordat hij nog eerst een rondje over zijn thuiscircuit had gereden.