Zoeken

Valentino Rossi breekt rechterbeen met Enduro training UPDATE

1 september 2017
Acht dagen voor de zijn thuiswedstrijd op het circuit van Misano heeft Valentino Rossi bij een Enduro ongeluk zijn scheenbeen en kuitbeen gebroken. De pijn was zo groot dat zijn rechterlaars ter plekke van zijn voet moest worden gesneden.

In de heuvelachtige omgeving rond Tavullia was Valentino Rossi met enkele talenten uit zijn VR46 Academy op zijn Yamaha Enduro aan het trainen, toen hij nabij het plaatje Perchiule bij Urbania met zijn been vol tegen een steen moet zijn geknald, aldus zijn trainingscollega’s.

In het ziekenhuis van Urbino werden röntgenfoto’s gemaakt, die bevestigden wat direct na het ongeval al werd vermoed: net als bij zijn crash in Mugello 2010 heeft Rossi zijn rechter scheen- en kuitbeen gebroken, zo is kort na middernacht door Yamaha bevestigd.

Het was gisteravond echter nog niet duidelijk of Rossi in het ziekenhuis van Urbino zal worden geopereerd, of dat hij naar het ‘Ospidale Infermi’ van Rimini moet worden vervoerd. In dat laatste ziekenhuis was Rossi eind mei na een motocross ongeluk al medisch behandeld.

Vrijdagochtend zal het team een update geven over de situatie van Rossi.

Update:
Afgelopen nacht is Valentino Rossi vanuit het ziekenhuis in Urbino, waar hij was gediagnostiseerd, naar het ‘Azienda ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti’ in Ancona vervoerd, waar hij tussen 2 en 3 uur in de ochtend door Dr. Raffaele Pascarella, directeur van de orthopedische en traumatologische afdeling is geopereerd. 

Tijdens de operatie zijn de breuken in zijn scheenbeen en kuitbeen gefixeerd met behulp van een metalen pin. De operatie verliep zonder complicaties.