Zoeken

Stefan Bradl vervangt Lorenzo in Duitsland

3 juli 2019
We denken niet dat het voor iemand een verrassing zal zijn, maar Stefan Bradl rijdt het komend weekend voor thuispubliek op de Sachsenring als vervanger van de geblesseerde Jorge Lorenzo in het Repsol Honda Team.

Na afgelopen weekend in Assen aan het eind van de eerste vrije training keihard onderuit te zijn gegaan werd Jorge Lorenzo met de ambulance naar het medisch centrum afgevoerd, waar onder andere een stabiele breuk van de T6 ruggenwervel werd geconstateerd, waarna hij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis van Assen werd afgevoerd, waar nog eens een trabeculaire fractuur in de T8 ruggenwervel werd geconstateerd.

Met Lorenzo terug naar zijn huis in het Zwitserse Lugano om te herstellen heeft Honda nu voor de komende race op de Sachsenring een beroep op HRC testrijder Stefan Bradl gedaan. Bradl stond het afgelopen jaar vijf keer aan de start en kwam dit jaar al eerder in actie in Jerez, waar hij de race op de 10e plaats finishte. 

Op de Sachsenring heeft Bradl met Honda twee keer een top 5 finish gerealiseerd, in 2012 en 2013. In 2014 reed Bradl voor het laatst zijn thuis Grand Prix, in 2015 en 2016 stond hij als gevolg van blessures niet aan de start. 

Stefan Bradl:
Ik ben superblij om in Duitsland voor het Repsol Honda Team te rijden. Het is een speciale race voor mij omdat het mijn thuisrace is. Ik vind het natuurlijk erg vervelend voor Lorenzo en ik wens hem een zo spoedig mogelijk herstel en dat hij weer sterk terugkomt. Ik ben blij het team en HRC te kunnen helpen, laten we zien wat het weekend brengt. We hebben goed met Honda gewerkt en ik ben dankbaar voor deze kans.