Zoeken

Rossi wint GT3 PRO-AM klasse Gulf 12 Hours Abu Dhabi

18 december 2019
Als het aan Rossi ligt gaat 'ie voorlopig nog niet met pensioen. De 9-voudig wereldkampioen heeft het afgelopen op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi in zijn klasse de Golf 12 Hours op naam geschreven.

Dat Rossi ook op vier wielen snel is heeft 'ie in het verleden meermaals bewezen, er was zelfs een periode dat het leek dat hij een overstap van 2 naar 4 wielen ging maken. Afgelopen weekend heeft de 40-jarige publiekslieveling dat opnieuw bewezen door in zijn klasse GT3 PRO-AM de Gulf 12 Hours te winnen. 

Rossi reed samen met rechterhand Alesssio Salucci en Luca Marini in een Monster VR46 Kessel Ferrari 488 GT3. Voor wie geen verstand van vierwielers heeft: da's een twin-turbo V8 met 3,9 liter cilinderinhoud en een vermogen van 600 pk. 

In de kwalificatie had het team zich op de 4e rij gekwalificeerd, maar in de 12 uurs race (2x een 6 uurs race met pauze van 2 uur) eindigde de Monster VR46 Kessel Ferrari op de derde plaats overal op 4 ronden van overall winnaar Attempto Racing met de Audi R8 GT3. 

Voor Rossi was het een intensieve ervaring geweest, na vlak ervoor nog met Lewis Hamilton in Valencia te hebben geruild. Tegenover het Italiaanse Sky zei Rossi dat hij na zijn motorcarrière nog zeker tien jaar in de autosport mee kan doen. "Deze auto's passen heb best bij mij. Er zijn vijf tot zes wedstrijden per jaar die ik graag zou willen rijden, waaronder de 24 uurs van Le Mans en de 24 uurs van Spa-Francorchamps, misschien wel de mooiste race met deze auto's. Ik zou ook graag de 24 uurs race op de Nürburgring willen rijden - dat is een circuit waar ik gek op ben."

Hoewel Rossi weet dat het te laat is voor de Formule 1, grapte hij dat als Bottas het zou willen hij graag met hem zou willen ruilen. "Ja, realistisch gezien is het voor de koningsklasse te laat, maar afgelopen week heb ik me een dag een Formule 1 coureur gevoeld."

"Lewis meende dat ik nog tijd heb. Helaas is de leeftijd verraderlijk, maar als Bottas graag met me wil ruilen en naast Vinales een M1 rijden wil, dan ben ik van de partij. Dan zouden we in 2020 Hamilton en Rossi in de Formule 1 en Bottas en Vinales in de MotoGP zien."

"Maar nu even serieus, de test in de Formule 1 auto was fantastisch. Ik heb zoveel lol gehad. Een Formule 1 auto is niet van deze wereld, bijna bovennatuurlijk. Het moeilijkste is het remmen, dat wil je instinctief altijd te vroeg doen. Je moet ook het gas voorzichtig doseren, omdat je daarmee het gedrag van de auto beïnvloedt."