Zoeken

Rossi tekent 2-jarig contract met Yamaha

15 maart 2018
Het zat er al aan te komen, maar nu is het officieel: Rossi heeft een nieuw 2-jarig contract getekend met Yamaha, waarmee de 9-voudig wereldkampioen over een jaar de eerste 40-jarige MotoGP coureur is.

Op de vooravond van de openingsrace in Qatar - het dertiende seizoen met Yamaha voor the Doctor - is door Yamaha het nieuwe contract met Valentino Rossi bevestigd. En dat is niet vreemd, Rossi is voor Yamaha de meest succesvolle coureur in de MotoGP en het merk is er alles aan gelegen dat Rossi z'n carrière bij Yamaha gaat beëindigen. 

De palmares van Rossi met Yamaha zijn zonder meer indrukwekkend te noemen: 53 overwinningen, 43 tweede plaatsen en 35 derde plaatsen, gehaald in 206 races. Van de 500 Grand Prix overwinningen die Yamaha in Le Mans 2017 bereikte stonden er exact 11% op naam van Rossi. Yamaha is er dan ook van overtuigd dat Rossi ook dit jaar weer voor de titel zal kunnen strijden.

Lin Jarvis:
De bevestiging van Rossi's tweejarige contract met Yamaha is een geweldige manier om het 2018 seizoen te beginnen op vrijdag in Qatar. Het nieuws zal geen grote verrassing zijn, omdat Rossi al duidelijk had gemaakt nog door te willen gaan met racen, maar de bevestiging zal door miljoenen fans ongetwijfeld worden omarmd. 

Valentino Rossi:
Toen ik twee jaar geleden mijn laatste contract met Yamaha tekende, in maart 2016, vroeg ik me af of niet mijn laatste contract als MotoGP coureur zou zijn. Ik besloot die beslissing in de daaropvolgende twee jaar te nemen. Gedurende de laatste twee jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat ik wil blijven racen en een MotoGP coureur wil blijven, maar vooral mijn M1 wil blijven rijden, omdat dat ding me goed doet voelen.