Zoeken

Rossi ontslagen uit ziekenhuis

2 september 2017
Na een nacht in het ziekenhuis van Ancona te hebben gebivakkeerd is Valentino Rossi inmiddels al weer terug naar huis. De negenvoudig wereldkampioen was volgens de artsen voldoende hersteld om het ziekenhuis te kunnen verlaten.

Met een metalen pin in zijn been had Rossi een rustige nacht in het ziekenhuis van Ancona gehad, waar hij in de nacht van donderdag op vrijdag aan zijn gebroken rechter scheenbeen en kuitbeen was geopereerd. Deze ochtend bleek zijn situatie dusdanig verbeterd dat hij om 10 uur terug naar Tavullia is gekeerd, waar hij zo snel mogelijk zijn therapie zal gaan starten.

Valentino Rossi:
“Ik heb goed geslapen en voelde me vanochtend goed. De artsen hebben me bezocht, waarna ik groen licht kreeg om naar huis te gaan. Thuis kan ik beter uitrusten en ontspannen. De rehabilitatie wil ik zo snel mogelijk beginnen. We moeten echter afwachten hoe mijn lichaam reageert, voordat we beslissingen kunnen nemen. |
Ik wil nog alle medewerkers van het ziekenhuis in Ancona bedanken, evenals de eerste hulp in Urbino, de nooddienst 118 en alle vrienden die me hebben bezocht. Zoals ik vrijdag al heb gezegd: ik zal alles doen om zo snel mogelijk weer te kunnen rijden.”


Het ziet er naar uit dat Rossi de komende twee wedstrijden in Misano en Aragon zal moeten missen. Realistisch gezien zou een terugkeer voor de Japanse Grand Prix in Motegi mogelijk moeten kunnen zijn.