Zoeken

Rossi en Hamilton wisselen zitje in Valencia

11 december 2019
Afgelopen week was het aangekondigd en vandaag was het zover. Op het circuit van Valencia wisselden Lewis Hamilton en Valentino Rossi voor één dag van zitje. Rossi reed op de Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+ waarmee Hamilton in 2017 het wereldkampioenschap won, terwijl de zesvoudig F1 wereldkampioen zijn rondjes op de 2019 Yamaha YZR-M1 mocht doen.

 

Een historisch moment voor zowel Lewis Hamilton en Valentino Rossi als ook alle auto- en motorsport fans. Het was voor Rossi weliswaar niet zijn eerste kennismaking met een Formule 1 auto en Hamilton had vorig jaar nog op een door Cresent geprepareerde YZF-R1 meegereden met Michael van der Mark en Alex Lowes tijdens de wintertest op Jerez, maar het was voor zover wij ons kunnen herinneren nu wel de eerste keer dat een MotoGP en Formule 1 coureur voor een dag van zitje ruilden. 

Valentino Rossi:
Ik was al een grote van van Lewis, maar nu nog veel meer. We hadden een fantastische dag, waar twee topklassen in de motorsport elkaar niet alleen ontmoeten, maar ook nog eens samenwerkten. 
De W08 rijden was iets bijzonders voor mij. Ik heb al eerder in een F1 auto gereden, maar sinds die tijd is er veel veranderd. Ik was serieus onder de indruk van de auto en z'n handling, evenals het Mercedes-AMG Petronas Motorsport team, waarmee het geweldig samenwerken was. Ik werd met open armen ontvangen en ze maakten me het gemakkelijk om bekend met de auto te raken.
Eerst krijg je een waanzinnige sensatie van snelheid. De G-krachten waren niet zo extreem, maar je moet er wel aan wennen. Eenmaal in het ritme kon ik echt gaan pushen. Ik heb veel lol gehad, ik voelde me echt een F1 rijder voor een dag, ik wilde niet dat er een eind aan kwam.
Daarnaast reed ook samen met Lewis op de YZR-M1. Het was een trots moment voor het team om onze passie met hem te delen. Valencia is een moeilijk circuit en het was winderig, waardoor ik op gegeven moment dacht dat het voor Lewis moeilijk zou zijn, maar hij was briljant op de fiets en zijn positie op de M1 was geweldig. Ik genoot echt om deze ervaring met hem te delen en ik denk dat hij ook veel lol heeft gehad, toen hij moest stoppen met rijden was dat echt met tegenzin. Ik hoop echt dat we in de toekomst meer van dit soort dingen kunnen doen.