Zoeken

Pol Espargaro zet snelste tijd dag 1 MotoGP prive test Misano

23 juni 2020
Ter voorbereiding op het 2020 MotoGP seizoen, dat over enkele weken eindelijk van start zal gaan, zijn vier fabrikanten in Misano neergestreken voor een 3-daagse privé test met inachtneming van corona beschermingsmaatregelen. Pol Espargaro zette de eerste testdag de snelste tijd.

Ducati, Suzuki, Red Bull KTM, Red Bull KTM Tech 3 Aprilia Racing Team Gresini hadden zich zich ingeschreven voor een 3-daagse privé test op het nieuw geasfalteerde circuit van Misano. 

Ducati deed dat met testrijder Michele Pirro, terwijl Sylvain Guintoli voor Suzuki in actie kwam. Red Bull-KTM zette daarentegen wel alle vier de reguliere coureurs aan het werk. Voor Aprilia was het de tweede test op Misano, na enkele dagen eerder ook al met testrijders Bradley Smith en Lorenzo Savadori te hebben getest. 

Voor Aleix Espargaró (Aprilia), Brad Binder, Miguel Oliveira en Iker Lecuona (KTM) waren het de eerste ronden op een MotoGP machine sinds de laatste wintertest in Qatar dit jaar. KTM en Aprilia mogen als 'concessieteam' hun motoren doorontwikkelen en daarvoor hun vaste coureurs gebruiken tot 29 juni. De andere fabrikanten moesten daarentegen hun "motorspecificaties" in maart homologeren.

Hoewel er geen officiële tijdwaarneming was, was er na de eerste dag nog een eindklassement: Pol Espargaró zette de snelste ronde neer. Voor de 29-jarige Spanjaard, die volgens hardnekkige geruchten het volgend jaar naar Repsol Honda gaat, was het de tweede test sinds de coronacrisis, afgelopen maand reed hij al met Dani Pedrosa een privé test op de Red Bull ring. 

Uiteraard werden ter plaatse de corona-beschermingsmaatregelen in acht genomen: de ingenieurs en chauffeurs maten de lichaamstemperatuur, de dozen werden gedesinfecteerd en degenen die geen helm droegen, moesten een masker dragen.