Zoeken

Petronas Yamaha online gepresenteerd

1 maart 2021
Het Petronas Yamaha Sepang Racing Team heeft vandaag het 2021 MotoGP team met Franco Morbidelli en Valentino Rossi via een virtuele launch gepresenteerd.

Het is ongetwijfeld de presentatie waar veel MotoGP fans dit jaar naar uit hebben gezien: Petronas Yamaha SRT met publiekslieveling Valentino Rossi dit jaar naast diens protégé Franco Morbidelli. 

Franco en Valentino werden online geïntroduceerd door teambaas Razlan Razali, waarna door teamdirecteur Johan Stigefelt en teammanager Wilco Zeelenberg inzicht in de 2021 campagne werd gegeven. Teameigenaar, Sepang International Circuit en titelpartner Petronas waren ook aanwezig bij de online lancering.
 
Na een geweldig tweede seizoen in 2020, waarin het team en coureur Franco Morbidelli het jaar afsloten als vice-kampioen in hun respectievelijke kampioenschappen, wil Petronas Yamaha Sepang Racing Team zijn buitengewone succesverhaal voortzetten als het allereerste Maleisische team in de MotoGP.
 
In 2019 werd het team Top Independent Team en eindigde als vierde in het algemene teamklassement, waarbij Fabio Quartararo de titels Rookie of the Year titel en Top Independent Rider in de wacht sleepte.
 
In de loop van vorig jaar stond het team zes keer op de bovenste trede van het podium en leidde het het grootste deel van het jaar het klassement voordat het het seizoen eindigde als het Top Independent Team - en tweede in het algemeen klassement - met Franco Vice Champion evenals de beste onafhankelijke rijder.
 
In 2021 wordt Franco vergezeld door de 9-voudig wereldkampioen Valentino Rossi, die een extra dimensie van de kennis en het potentieel van kampioenschappen aan het team zal toevoegen. Met een bijgewerkte look met de nieuwste Petronas-branding, zal de Yamaha YZR-M1 van het team in Factory-spec voor Valentino en A-spec Plus voor Franco zijn.
 
2021 markeert ook het derde jaar van Petronas als titelpartner van het team. De indrukwekkende resultaten die het team de afgelopen twee seizoenen heeft behaald, zijn een bewijs van de Fluid Technology Solutions van het Maleisische energiebedrijf dat PYSRT naar zijn zes MotoGP-overwinningen in 2020 heeft gestuurd.
 
Razlan Razali, teambaas:
We zijn er trots op dat we Maleisië en Petronas voor een derde seizoen op het wereldtoneel in MotoGP mogen vertegenwoordigen als Petronas Yamaha Sepang Racing Team. We kijken uit naar het komende seizoen en willen Franco en Valentino de beste kansen geven. 
Voor Franco is het een fantastische kans om nog betere dingen te bereiken dan zijn geweldige seizoen in 2020 en voor Valentino hopen we dat een nieuw team hem de beste kansen zal geven om zijn talent en expertise te benutten.
Het team heeft een ongelooflijk traject achter de rug sinds het toetreden tot de sport en we zijn Petronas en Yamaha dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt door hun sterke steun en gedeelde filosofie en ambities.
2020 was een ongelooflijk jaar voor ons, maar we zijn ons ervan bewust dat er altijd gebieden zijn waarop we ons kunnen verbeteren. We verwachten het komende seizoen weer een zwaar gevecht op de baan en we zullen er alles aan doen om Franco en Valentino te steunen en ervoor te zorgen dat ze alle tools tot hun beschikking hebben.
 
Johan Stigefelt, Teamdirecteur:
We kijken uit naar het komende seizoen met trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt, maar in het besef dat onze oppositie nooit stilstaat, dus dat moeten we ook niet doen. We hebben in onze eerste twee seizoenen geweldige resultaten behaald in de MotoGP, maar we waren zeker niet perfect. In het winterperiode hebben we over de hele linie gerichte verbeteringen aangebracht. Als we naar onze rijders in alle categorieën kijken, is het potentieel enorm, aangezien we sterk zijn in elke klasse. Onze doelstellingen zijn hoger dan voorheen, maar dat geldt ook voor ons potentieel. Onze droom is om in hetzelfde weekend in elke categorie te winnen; het is veel gevraagd, maar het is niet onmogelijk!



Franco Morbidelli:
Dit wordt mijn derde jaar bij het team en er zijn veel dingen die ik leuk vind aan Petronas Yamaha SRT. De 2021 YZR-M1-kleurstelling is vergelijkbaar met de afgelopen twee jaar, maar nog steeds veranderd; Het is hetzelfde maar anders, dus ik vind het leuk. 
Wat anders is dan vorig jaar is mijn teamgenoot; Ik verwacht en hoop dat het een geweldig seizoen wordt voor Vale [Valentino Rossi] en mij. We hebben al jaren een sterke relatie en we zullen veel van elkaar leren. 
Mijn persoonlijke doel voor 2021 is om beter te worden; mezelf verbeteren als persoon, ruiter en atleet. Ik weet dat het moeilijk en moeilijk is, want vorig jaar waren we behoorlijk snel en hebben we geweldige races gemaakt en geweldige resultaten behaald. Desalniettemin zullen we moeten proberen te verbeteren ten opzichte van 2020, dus dat is mijn doel, proberen om jaar na jaar beter te worden.


 
Valentino Rossi:
Ik ben erg trots om deel uit te maken van het Petronas Yamaha Sepang Racing Team. Het is een nieuwe uitdaging voor mij. Dit is een heel jong team, maar de afgelopen twee jaar waren ze al erg competitief. Ik ben blij om mijn nieuwe fiets voor dit jaar te zien en ik hou echt van de kleuren van de kleurstelling, het leer, de helm, enz. Hij ziet er geweldig uit. 
Mijn doelen voor 2021 zijn om competitief te zijn, te vechten om races te winnen, om podiumplaatsen te behalen en ook te vechten voor een goede positie in het WK-klassement aan het einde van het seizoen. We zijn allemaal erg gefocust op onze doelen om het beste te maken wat we kunnen. 
Ik denk dat we met Franco een heel interessant stel rijders zijn omdat we elkaar heel goed kennen. Het hele team heeft veel motivatie en ik zal mijn uiterste best doen om aan het einde van de kalender samen het best mogelijke resultaat te behalen. We zijn klaar om te beginnen.