Zoeken

Morbidelli moet Dutch TT missen vanwege knieblessure

23 juni 2021
Franco Morbidelli moet de 90e editie van de Dutch TT het komend weekend missen. De PETRONAS Yamaha SRT coureur heeft tijdens een training zijn knie geblesseerd, zo heeft het team in een persbericht laten weten.

Begin deze maand blesseerde Morbidelli zijn linkerknie tijdens een trainingsincident op Valentino Rossi's VR46 ranch, maar hing dat niet aan de grote klok. De 3-voudig MotoGP racewinnaar meldde de blessure voor het eerst toen hij viel tijdens het oefenen van een bike-to-bike motorwissel tijdens een training op Catalunya. Morbidelli zei dat het voelde alsof zijn knie het begaf. 

De 26-jarige Italiaan heeft die blessure nu verergerd in een trainingsincident dinsdag, waardoor hij nu voor de 90e Dutch TT is uitgeschakeld. "PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team kan bevestigen dat Franco Morbidelli de Dutch TT dit weekend zal missen vanwege een blessure aan zijn linkerknie, opgelopen in een training vandaag", aldus het statement van SRT dinsdagavond. 

"De blessure is van dien aard dat Franco de race het komend weekend zal moeten missen, hij ondergaat medisch onderzoek om het plan van aanpak voor zijn herstel te kunnen bepalen. PETRONAS Yamaha Sepang Racing Team wenst Franky een spoedig herstel."

Na een zeer succesvol 2020 waarin hij vice-wereldkampioen werd is het 2021 seizoen voor Morbidelli tot nu toe een stuk minder voortvarend geweest, hij staat momenteel slechts op de 11e plaats, met alleen een derde plaats op Jerez op zijn naam. Het afgelopen weekend kwam hij niet verder dan de 18e plaats, maar wist nog wel fabrieksrijder Maverick Vinales achter zich te houden.

Ondanks het afgelopen jaar als beste Yamaha coureur te zijn gefinisht moet Morbidelli het ook dit jaar met een 2019 'A-spec' M1 doen. Morbidelli heeft zich al uitgelaten ongelukkig  met die situatie te zijn en een open gesprek daarover met Yamaha Racing grote baas Lin Jarvis te hebben gehad. 

SRT heeft niet aangegeven of Morbidelli in Assen wordt vervangen, hoewel dat en theorie wel zou kunnen. Als nieuwe testrijder van Yamaha heeft Cal Crutchlow ook de rol van reserverijder, mocht een van de Yamaha coureurs geblesseerd raken.