Zoeken

Miller verlengt contract met Pramac Ducati

15 augustus 2019
Enkele maanden geleden leek de deal al in kannen en kruiken te zijn, maar pas nu is het officieel: Jack Miller heeft zijn contract met Pramac Racing verlengd voor het 2020 seizoen. De 24-jarige Australiër krijgt een Desmosedici GP20 tot zijn beschikking.

Afgelopen weekend leek de toekomst van Jack Miller ineens ongewis, door het gerucht dat Jorge Lorenzo terug naar Ducati zou gaan en bij Pramac Racing zou worden ondergebracht, waardoor er binnen het team geen plaats meer voor Jack Miller zou zijn. 

Het gerucht kwam tijdens de pre-event persconferentie van een Italiaanse Journalist van Sky Sport, die Miller hiermee confronteerde. Miller bevestigde dat er enige waarheid in het verhaal zat. 

Gedurende het weekend kwam er steeds meer informatie naar buiten over de vermeende terugkeer van Lorenzo naar Ducati, het zou de wens van Gigi Dall'Inga zijn geweest die in onmin met Andrea Dovizioso zou zijn geraakt naar aanleiding van diens kritiek op de Desmosedici en ervan overtuigd zou zijn dat alleen Lorenzo momenteel met de Desmosedici wereldkampioen zou kunnen worden. 

Met Dovizioso en Danilo Petrucci tot eind 2020 bij Ducati onder contract zou Lorenzo tijdelijk bij Pramac Racing worden ondergebracht, waarna hij in 2021 weer terug zou kunnen keren naar het officiële fabrieksteam.

Miller verklaarde tijdens de pre-event persconferentie echter ook diezelfde ochtend nog met Ducati Corse Sporting Director Paolo Ciabatti een FaceTime gesprek te hebben gehad, waar de Italiaan nog bevestigde dat Miller in 2020 voor het team zou rijden en dat slechts een budgettaire kwestie was dat er nog geen handtekeningen waren gezet. Ook Lorenzo haatte zich om uit monde van zijn manager te laten weten het contract bij Honda gewoon uit te zitten. 

Nog voor de race op zondag was daarmee de storm weer voorbij en werd door Pramac en Ducati nog eens bevestigd dat het nog slechts een kwestie van dagen zou zijn totdat de handtekeningen daadwerkelijk zouden worden gezet. Net als Dovizioso en Petrucci staat Jack Miller direct bij Ducati onder contract en zal in 2020 aantreden in de kleuren van het fabrieksondersteunde Pramac Racing op een Desmosedici GP20, net als teamgenoot Pecco Bagnaia. 

Jack Miller:
Ik ben erg blij met deze overeenkomst. Pramac Racing is een team waar ik me vanaf het begin erg thuis voel en ze staan erg dicht bij Ducati. Ik zal opnieuw de officiële fiets tot m'n beschikking hebben en zal mijn best doen om geweldige resultaten te halen. Ik wil Ducati en mijn team danken voor al het werk dat ze tot dusver hebben gedaan.