Zoeken

Michael van der Mark vervangt Rossi in Aragon

11 september 2017
Afgelopen week ging al het gerucht, maar nu is het officieel: Michael van der Mark neemt in Motorland Aragon de plaats in van Valentino Rossi in het Movistar Yamaha Factory Team.

Met Rossi naar verwachting uit de running tot aan de Grand Prix van Japan op het circuit van Motegi op 15 oktober heeft Yamaha besloten om Michael van der Mark eenzelfde ervaring te geven als Alex Lowes vorig jaar, als beloning voor de overwinning van de 8 uren van Suzuka dit jaar. 

Alex Lowes nam het afgelopen jaar de plaats in van Bradley Smith in het Tech3 Yamaha team in de MotoGP Grand Prix van San Marino, nadat Smith tijdens de training voor de 8 uren van Oschersleben geblesseerd was geraakt. 

In tegenstelling tot Alex Lowes, die het voordeel had tijdens de MotoGP test in Brno al kennis te kunnen maken met de YZR-M1, zal Van der Mark het zonder extra training moeten doen. Daar staat tegenover dat Michael geen onbekende meer is in de Grand Prix paddock, in 2010 reed hij al 7 wedstrijden in de 125cc en in 2011 reed hij tijdens de Dutch TT in de Moto2.

Ook is Michael van der Mark geen onbekende met het Motorland Aragon circuit, tot nu toe stond hij daar in de Superstock 600, WK Supersport in WK Superbike in totaal zeven keer aan de start. Voor de MotoGP race krijgt Van der Mark ondersteuning van Rossi’s gebruikelijke crew.