Zoeken

Maverick Vinales vanaf Aragon op Aprilia

1 september 2021
Begin deze week was een eerste kennismaking op het circuit van Mugello, maar de komende ronde op Motorland Aragon zal Maverick Vinales zijn officiële debuut gaan maken op de Aprilia RS-GP. Vinales neemt de plaats in van Lorenzo Savadori, die weer de rol van testrijder voor zich opneemt en met een wildcard aan de start verschijnen.

 

Alle stukken zijn nu op hun plaats gevallen voor de line-up van de Aprilia Racing-rijders na het debuut van Maverick Viñales aan de RS-GP tijdens de twee testdagen op het circuit van Misano Adriatico.

De 26-jarige coureur uit Figueres, door Yamaha op non-actief was gezet nadat hij in de Grand Prix van Stiermarken had geprobeerd het blok van de Yamaha M1 op te blazen, waarna in overleg het contract werd ontbonden en hij voor Aprilia tekende, was volgens Aprilia enorm onder de indruk van het eerste contact met het Italiaanse team.

Vinales zal officieel de baan op gaan vanaf de GP van Aragón, die gepland staat voor het weekend van 12 september. Hij zal een plek innemen in het Aprilia Racing Team Gresini naast Aleix Espargaró, die de fabrikant uit Noale zojuist hun eerste podium in de MotoGP op Silverstone bezorgde.

Lorenzo Savadori zal daarom worden bevestigd als testrijder voor het seizoen 2022, waarmee hij een trio van extreem hoog niveau voltooit met als doel het jonge RS-GP-project te blijven verbeteren. 

Voor de rest van het seizoen 2021 zal zijn aanwezigheid op de baan niet ontbreken, gebruikmakend van de wildcards die Aprilia beschikbaar heeft. Lorenzo's werkschema zal worden geformaliseerd zodra hij volledig hersteld is van de blessure die hij opliep tijdens de GP van Stiermarken, een gebroken rechter malleolus (de knobbel aan de buitenzijde van het enkelgewricht, red.) die geopereerd moest worden.

Massimo Rivola, Aprilia Racing CEO
"We zijn enorm trots dat we onze plannen voor het huidige seizoen en voor 2022 kunnen aankondigen met als doel de bijdragen van onze drie renners tot het uiterste te optimaliseren. Naast onze bevestigde coureur, Aleix, is het ons een genoegen om een ​​getalenteerde atleet te verwelkomen zoals Maverick aan het Aprilia Racing-team, dat meteen een geweldig gevoel bij het team en de motor liet zien en waarvan ik zeker weet dat hij al in de GP van Aragón zijn best zal kunnen doen.
Tegelijkertijd bevestigen we ook Lorenzo's rol als testrijder van 2022. Dit is een fundamentele positie die de grote inspanningen beloont die hij heeft getoond bij de ontwikkeling van de nieuwe RS-GP, terwijl hij het seizoen 2021 zal afsluiten met gebruikmaking van de wildcards waarover we zo snel mogelijk zullen beslissen omdat hij weer 100% fit is."


Romano Albesiano, Aprilia Racing technisch directeur:
"De beslissing om Maverick op het circuit van Aragón te hebben, is een direct resultaat van de tests die in Misano zijn gedaan. Het was niet vanzelfsprekend dat Maverick, na een carrière die tot nu toe op een motorfiets met een lijnmotor was doorgebracht, meteen een goed gevoel had met onze V4. Daarom was de test op dit circuit, historisch gezien niet gemakkelijk voor onze motor, een belangrijk evaluatiemoment. Daarom zijn we tevreden met de onmiddellijk positieve reacties van Maverick, die blijk gaven van een goed gevoel zowel met de RS-GP en met het team en onze werkwijze. Het talent van hem en Aleix, gecombineerd met de ervaring die Lorenzo dit seizoen heeft opgedaan, maakt ons optimistisch over de toekomst van ons MotoGP-project."