Zoeken

KTM bevestigt Danilo Petrucci voor Tech3 KTM

25 juni 2020
Danilo Petrucci maakt het volgend jaar de overstap naar KTM. De winnaar van Mugello 2019 heeft getekend bij Red Bull KTM Tech3 en wordt daar de teamgenoot van Iker Lecuona. Petrucci neemt bij Tech3 de plaats in van Miguel Oliveira, die bij Red Bull KTM Factory Racing de plek van Pol Espargaro inneemt.

 

Dat Petrucci naar KTM zou gaan zal voor niemand een verrassing zijn, zeker niet nadat hij samen met zijn manager in Mattighofen was uitgenodigd voor een uitgebreid fabrieksbezoek inclusief KTM's supergeheime raceafdeling. Maar dat Petrucci niet bij het fabrieksteam maar bij Tech3 is ondergebracht hadden we niet zien aankomen. 

Petrucci zal het volgend jaar een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van de RC16, nu Pol Espargaro het Oostenrijkse kamp gaat verlaten. Petrucci heeft een schat aan ervaring bij Ducati opgedaan, eerst bij Pramac en het afgelopen jaar bij het Factory team. De 29-jarige coureur heeft in totaal 9 keer op het podium gestaan. 

Pit Beier, KTM Sport Director: 
“Het doet me veel plezier om deze vier hongerige jongens bij elkaar te houden voor ons MotoGP programma. Brad en Miguel hebben een productieve werkrelatie en hebben het talent en de wens getoond om races te winnen in alle fasen van de Grand Prix. We denken dat ze de vastberadenheid hebben om ons MotoGP project vooruit te helpen. 
Hetzelfde geldt voor Red Bull KTM Tech3, waar we Danilo graag in de familie introduceren. Zijn ervaring telt voor veel, maar we rekenen ook op een rijder die toegewijd en met de juiste instelling is. We denken dat hij nog steeds iets te laten zien is in de MotoGP. Aan de ene kant investeren we in MotoGP-koplopers ‘van de toekomst’, maar ze kunnen al in 2021 gemakkelijk sterren worden en dat zou spannend zijn om te zien. 
We hebben twee setups, maar eigenlijk is het één groot team met alle vier de atleten op dezelfde motor en met dezelfde mogelijkheden. De ontwikkeling en het succes van onze rijders zal een geweldig KTM-verhaal zijn en het zal nog zoeter smaken om deze jongens naar nieuwe hoogten te brengen in zo'n zware competitie."