Zoeken

Jack Miller ondergaat succesvolle armpomp operatie in Barcelona

7 april 2021
Jack Miller is dinsdagavond in het ziekenhuis van Barcelona door Dr. Mir een armpomp operatie aan zijn rechter onderarm ondergaan. Naar verwachting zal hij over een kleine twee weken kunnen deelnemen aan de volgende MotoGP race in Portimao.

 

Na afloop van de tweede Grand Prix op het circuit van Qatar verklaarde Jack Miller in de laatste ronden extreem veel last te hebben gehad van een opgepompte rechter onderarm. 

Vanuit Doha teruggevlogen naar Barcelona besloot Miller op maandag direct door te rijden naar het Dexeus University Hospital, waar hij meteen door Dr. Mir werd onderzocht.

Een MRI scan in rusttoestand en een onder spanning wees uit dat er inderdaad sprake was van compartimentsyndroom (CECS, chronic exertional compartment syndrome), een te hoge druk in de spieren die optreedt bij forse inspanningen, en werd besloten zijn onderarm te opereren.

Jack zal 24 uur ter controle in het ziekenhuis blijven, daarna kan hij meteen beginnen met revalidatie, met als doel weer fit te zijn voor de komende ronde van de 2021 MotoGP op het circuit van Portimao, die voor 16-18 april staat gepland. 

Jack Miller:
"Het was een korte operatie en het ging heel goed. Ik kan niet wachten om met de revalidatie te beginnen. Er zijn nog tien dagen te gaan voor de volgende Grand Prix in Portimão. Als mijn herstel normaal verloopt ben ik weer terug op de baan in Portugal, ook al zal ik dan niet 100% fit zijn. Ik wil dr. Mir en zijn hele team van het Dexeus Ziekenhuis bedanken voor hun beschikbaarheid en alle zorg die ze me hebben gegeven."