Zoeken

Iker Lecuona vervangt Oliveira in Valencia

8 november 2019
Iker Lecuona maakt over een week z'n debuut in de MotoGP. De 19-jarige American Racing KTM Moto2 coureur vervangt Miguel Oliveira bij Red Bull KTM Tech 3, die herstellende van zijn schouderoperatie is.

 

Een droomdebuut, zo mag je de kans wel noemen die de uit Valencia afkomstige Iker Lecuona van Tech 3 en KTM gekregen heeft, om in je eigen thuisstad voor fans, vrienden en familie over een week je debuut te maken in de MotoGP. 

Het reglement in de MotoGP schrijft voor dat wanneer een coureur is geblesseerd het team voor een vervanger moet zorgen, teneinde te voorkomen dat er op enig moment maar een handjevol rijders op de grid staan, en met Oliveira uit de running vanwege een schouderoperatie naar aanleiding van zijn megacrash in Phillip Island, waar hij aan het eind van het rechte stuk door de wind van het circuit werd geblazen. 

Nu was Iker Lecuona recent al aangekondigd als de opvolger van Hafizh Syahrin en nieuwe teamgenoot van Oliveira het komende seizoen en stond het debuut met het team voor de officiële wintertest na afloop van de laatste MotoGP race gepland, maar dankzij Eitan Butbul, teameigenaar van American Racing Team waarvoor Lecuona in de Moto2 rijdt, maakt de Spanjaard al de laatste race van het seizoen zijn debuut. 

Mocht je trouwens nog nooit van Iker Lecuona hebben gehoord: de 19-jarige coureur rijdt dit jaar zijn derde seizoen in de Moto2 en heeft tot nu toe twee keer op het podium gestaan. Tweede in Valencia afgelopen jaar en derde dit jaar in Thailand. Momenteel staat hij 11e in het Moto2 wereldkampioenschap met 90 punten, 7 meer dan 2018 Moto3 wereldkampioen Jorge Martin.