Zoeken

Herstel blessure Aleix Espargaro voorspoedig

6 december 2017
De wintertest in Jerez heeft moeten laten schieten, maar Aleix Espargaro is goed aan het herstellen van de blessure aan zijn linkerhand, die hij opliep in de race van Phillip Island.

Een fractuur van het middenhandsbeentje van de ringvinger en pink van zijn linkerhand was de medische schade als gevolg van de crash op hoge snelheid in bocht 1 - de snelle rechterknik die ruim boven de 200 km/u wordt ingestuurd. 

Direct na de race vloog Aleix naar Spanje terug waar de botjes met metalen plaatjes en schroefjes aan elkaar werden gezet, teneinde de laatste race van het seizoen in Valencia - en de daaropvolgende eerste wintertest - aan de start te kunnen staan.

Na de stress van het lange weekend op het Ricardo Tormo circuit werd de oudere van de gebroeders Espargaro een week later voor de driedaagse test op het circuit van Jerez de la Frontera vervangen door Eugene Laverty, die eerder die week twee dagen met het Milwaukee Aprilia WK Superbike team op hetzelfde circuit had getest.

Voor de maand december heeft de fysio een speciaal trainingsprogramma voor Aleix samengesteld, waarbij in toenemende mate de geblesseerde hand fysiek wordt belast met als doel tijdig fit te zijn voor de eerste test na de verplichte winterstop in Sepang, die van 28 tot 30 januari staat gepland. Tegen die tijd zal hij kunnen beschikken over de nieuwe Aprilia RS-GP, waar momenteel in Noale nog hard aan wordt gewerkt.

Aleix Espargaro:
Mijn geblesseerde hand is goed aan het herstellen. Het weekend in Valencia was erg zwaar en we hadden twee belangrijke testdagen meteen daarna. Op het moment ben ik alleen met mijn fiets op straat aan het trainen, maar het idee is om tegen het eind van het jaar met offroad rijden te baan beginnen. Tegen die tijd zal ik in staat zijn de echte conditie van mijn hand te testen. Ik kan niet wachten tot ik weer op het zadel van de RS-GP machine zit in Sepang.