Zoeken

Dani Pedrosa krijgt bocht naar zich vernoemd op Jerez

19 december 2018
Onder andere Jorge Lorenzo, Alex Crivillé, Sito Pons en Angel Nieto zijn 'm al voorgegaan, maar MotoGP legende Dani Pedrosa heeft op het circuit van Jerez nu ook z'n eigen bocht. Bocht 6 heet vanaf nu Curva Dani Pedrosa, zo werd tijdens het Motor Show Gala door de burgemeester van Jerez onthuld.

We denken niet dat er één coureur is die het meer verdiend op op het circuit van Jerez een bocht naar zichzelf vernoemd te krijgen dan Dani Pedrosa. Geen enkele coureur in de geschiedenis van de Grand Prix wegrace motorsport die op dat zuid-Spaanse circuit meer successen heeft behaald. 

In de 33 jaar dat het circuit inmiddels bestaat heeft Dani Pedrosa het vaakst op het podium gestaan. In de periode 2005 t/m 2014 stond Pedrosa elk jaar op het podium, waarvan drie keer op het hoogste podest. In 2017 stond hij voor het laatst op het podium, dat jaar schreef hij zijn vierde overwinning op het circuit van Jerez bij. 

Drie jaar op rij schopte Dani Pedrosa het tot wereldkampioen: eenmaal in de 125cc en tweemaal in de 250cc. Daarna maakte hij de overstap naar de MotoGP, waar hij tot drie maal toe vice-wereldkampioen werd. De MotoGP wereldtitel zelf is het enige wat ontbreekt in z'n verder illustere zegelijst. 

Bocht 6 is op Jerez de bocht die volgt op het 607 meter lange stuk na bocht 5, de Sito Pons bocht. Het is een van de moeilijkste bochten op het circuit. Doordat het rechte stuk bergafwaarts gaat rem je met aanremmen makkelijk het achterwiel de lucht in (het is de bocht waarvoor het hardst moet worden geremd), maar dat is niet het enige wat lastig is. 

Het is de bocht waar veel uitremacties worden gedaan, maar met alleen laat remmen ben je d'r nog niet. Volgens coureurs is het essentieel dat je bocht 6 vooral niet afmaakt, maar de exit opoffert en dus niet naar links gaat om je beter te kunnen positioneren voor de linkerbocht die op bocht 6 volgt. Mamen Sánchez, burgemeester van Jerez:
Jerez dankt jou Dani Pedrosa voor de onvergetelijke momenten van vreugde, triomfen en moedige overwinningen die je op dit circuit hebt behaald waarvan je zoveel houdt. Met deze bocht en met dit eerbetoon geven we een klein deel terug van wat jij ons gegeven hebt. 

Dani Pedrosa:
Het is magisch om hier een bocht te hebben op een circuit dat een van mijn favorieten is geweest van het hele kampioenschap. het is een circuit waar ik altijd goed heb gepresteerd en ik me bijzonder heb gevoeld, dus een bocht hebben en dat delen met andere geweldige coureurs die mij voor zijn gegaan is een hele eer. Ik voel me overweldigd en wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken.