Zoeken

Cal Crutchlow switcht naar HJC Helmets

3 januari 2019
Cal Crutchlow is van helmfabrikant geswitcht. De HRC fabriekscoureur heeft een tweejarig contract getekend met HJC Helmets als zijn officiële helmsponsor voor 2019 en 2020 in de MotoGP.

 

Ze zijn er maar wat trots op, bij HJC, dat ze een tweejarig contract hebben gesloten met Cal Crutchlow, na enkele jaren geleden Jorge Lorenzo te hebben verloren aan een concurrent. Wat het voor HJC en Cal extra bijzonder maakt is dat Cal zijn eerste MotoGP overwinning behaalde in Brno 2016, tijdens de HJC Helmets Grand Prix Ceske Republiky. 

Het afgelopen jaar stond een supergedreven Crutchlow aan de start, die bij Honda tot officieel HRC coureur was opgewaardeerd en met het Team LCR Honda team drie keer op het podium stond en de MotoGP race in Argentinië op naam schreef. Dit jaar schreef Cal trouwens opnieuw een HJC podium bij, ditmaal de HJC Helmets Grand Prix Deutschland.

Voor HJC gaat de overeenkomst met Cal verder dan puur en alleen een sponsorcontract, zijn ervaring op het circuit zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van HJC helmen, dat inmiddels al over 47 jaar ervaring beschikt. 

Cal Crutchlow:
Ik ben erg blij mijn nieuw partnerschap met HJC aan te kondigen. Ze hebben hun aanwezigheid in de MotoGP paddock de afgelopen jaren vergroot, sponsoren races en ik ben blij me bij deze familie te kunnen voegen. Ondanks dat het een groot bedrijf is, zijn ze niet de persoonlijke benadering en relaties uit het oog verloren, en dit betekent veel voor mij. Hun helm is een geweldig product en ik kijk er naar uit om met ze samen te werken en hun ontwerp te helpen doorontwikkelen. 

Mr. W.K. Hong, oprichter en CEO HJC Helmets:
HJC is een familiebedrijf, dus als we een nieuwe coureur verwelkomen wordt hij deel van onze familie. Cal Crutchlow is een zeer competitieve coureur die een goed sportman is op een naast de baan. We kijken er naar uit om hem in de HJC familie op te nemen als vertegenwoordiger van HJC helmen wereldwijd.