Zoeken

Cal Crutchlow snijdt zich in linker wijsvinger

5 september 2017
Dat je niet met messen moet spelen hoef je Cal Crutchlow niet meer te vertellen. De LCR Honda MotoGP coureur sneed zich afgelopen zondag in zijn linker wijsvinger en moest daarvoor op maandag zelfs naar het ziekenhuis.

Het leek in eerste instantie een onschuldig huishoudelijk ongeluk met een keukenmes in de buurt van z’n tweede woning in Toscane te zijn geweest, maar toen op maandagochtend de vinger nog steeds bloedde besloot de HRC fabriekscoureur toch maar naar het ziekenhuis te gaan.

In het ziekenhuis van Pistoia werd door Dr. Riccardo Simonti een verwonding aan de strekspier van de pees in de linkerhand geconstateerd, waar Crutchlow meteen aan werd geopereerd. Bij de operatie werd de pees hersteld en de wond gedicht. 

Daarna is Cal Crutchlow naar het hoofdkwartier van de Clinica Mobile in Parma gegaan, waar Dr. Michele Zasa en Dr. Luca Guardoli naar de wond hebben gekeken. Vanwege de aard van de verwonding werd besloten een spalk aan ta maken om de vinger rust te geven. Ondanks de blessure hoopt Cal het komend weekend in Misano wel van de partij te kunnen zijn. Cal verwacht dat het wel moeilijk zal worden, maar zal zich -zoals altijd- voor 100% inzetten.