Zoeken

Brand verwoest MotoE paddock, nieuwe wedstrijdkalender volgt

15 maart 2019
In de nacht van 14 maart is tijdens de driedaagse test op het circuit van Jerez de gloednieuwe paddock van de FIM Enel MotoE paddock in vlammen opgegaan. Een groot deel van het materieel is daarbij verwoest, maar Dorna heeft vandaag bekend gemaakt dat de raceserie voor elektrische motoren dit jaar wél door zal gaan, in een aangepaste kalender.

Het is koren op de molen zijn van de tegenstanders van elektrische motorfietsen, de band die woensdagnacht de nieuwe MotoE paddock op het circuit van Jerez compleet heeft verwoest. De MotoE was op het Zuid-Spaanse circuit neergestreken voor een driedaagse wintertest.

Niemand raakte bij de brand gewond, naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. Wel heeft Dorna bekend gemaakt dat ten tijde van de brand geen enkele motor aan de lader stond. 

Ook heeft de organisator bekend gemaakt dat hoe dan ook de nieuwe raceserie dit jaar van start zal gaan, maar dan in een gewijzigde kalender. De eerste race van de MotoE stond gepland voor Jerez dit jaar, de vierde race van het seizoen in de MotoGP kalender en de eerste op het Europese vasteland, maar met nagenoeg de complete paddock verwoest gaat dat niet meer lukken.

Een aangepaste wedstrijdkalender van de MotoE zal door Dorna bekend worden gemaakt zodra deze... erm... bekend is.