Zoeken

Aprilia Racing bevestigt 2021 MotoGP line-up

23 november 2020
Aleix Espargaro, Lorenzo Savardori en Bradley Smith zijn de Aprilia Racing coureurs voor het 2021 MotoGP seizoen, zo heeft Aprilia Racing zojuist in een persbericht naar buiten gebracht.

De schorsing van Andrea Iannone en de rechtszaken die daarop volgden om de uitspraak aan te vechten hebben een behoorlijke impact gehad op Aprilia Racing, dat Iannone al die tijd heeft gesteund in de hoop dat de schorsing nietig zou worden verklaard, maar in plaats daarvan is de schorsing zelfs naar 4 jaar verlengd, wat effectief het einde van diens carrière betekent.  

De afgelopen weken zijn de namen van verschillende coureurs in verband gebracht met Aprilia Racing, zoals altijd gebeurt in de onderhandelingsfase. Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow werden als mogelijke rijders genoemd, maar de Italiaan zag Aprilia niet als een serieuze optie en Cal tekende bij Yamaha als testrijder. 

Ook de naam Chaz Davies werd in de wandelgangen genoemd, Moto2 coureur Marco Bezzecchi zou zelfs een contract zijn aangeboden voor volgend jaar, maar het VR46 team stak daar een stokje voor. 

De laatste naam die met Aprilia in verbinding werd gebracht was Joe Robers, volgens insiders zou de deal afgelopen zondag bekend zijn gemaakt, maar de Amerikaan zou vast hebben willen houden aan zijn oorspronkelijke plan van een jaar Moto2.

Doordat Aprilia dus niet de coureurs in heeft kunnen lijven die het hoogst op het lijstje stonden, is er nu voor gekozen om door te gaan met de drie rijders die dit seizoen al met de RS-GP reden. Vlak voor het begin van het 2021 seizoen zal dan worden beslist wie naast Aleix Espargaro de tweede rijder wordt, en wie de testrijder.

Gezien de duidelijke groei van de RS-GP, die op elk gebied werd verbeterd en in het laatste deel van het seizoen aanzienlijk verbeterde, zal dit voor continuïteit zorgen voor het project voor het komende seizoen, dat cruciaal zal zijn bij de voorbereiding op het volgende seizoen. periode van vijf jaar, waarin Aprilia van plan is meer fietsen op de baan te zetten en een zoek- en beoordelingsbeleid voor rijders te implementeren.

MASSIMO RIVOLA - CEO VAN APRILIA RACING
“Het is geen geheim dat we drie jonge renners een kans hebben geboden, omdat we vonden dat ons project heel interessant zou kunnen zijn voor getalenteerde jonge rijders, maar ze voelden zich nog niet klaar voor de sprong en tegelijkertijd de teams die al getekend hebben. ze voor het seizoen 2021 gaven er de voorkeur aan ze te houden. 
We erkennen respectvol hun beslissing. We gaan liever door met onze renners dan te kiezen voor oplossingen die nog open staan ​​maar waarvan we niet helemaal overtuigd zijn. Zelfs in de moeilijke omstandigheden van dit seizoen, met name bestraffend voor een prille project, verbeterde de motor aanzienlijk en verkleinde hij aanzienlijk de gaten, zowel in de races als in de praktijk op vrijwel alle circuits. 
Aleix eindigde met een hoge noot en reed, zelfs in de race van gisteren, met dezelfde tijden als de leiders. Lorenzo heeft ook in slechts drie races aanzienlijke vooruitgang laten zien en we weten dat we kunnen rekenen op Bradley's professionaliteit en ervaring. Aleix wordt uiteraard onze topruiter. De rollen van tweede rijder en testrijder zullen aan het einde van het wintertestschema worden beslist. ”