Zoeken

Alex Rins tekent voor LCR Honda

19 juli 2022
Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het officieel: Alex Rins rijdt het volgend seizoen voor LCR Honda. De 26-jarige coureur uit Barcelona heeft een tweejarig contract met de Honda Racing Corporation getekend.

Nadat Suzuki bekend had gemaakt zich aan het eind van dit seizoen terug te willen trekken uit de MotoGP ging al snel het gerucht dat beide coureurs met Honda in gesprek waren. 

Alex Rins zou bij het Repsol Honda Team de plaats innemen van Pol Espargaro, die weer in verband met Tech 3 KTM wordt gebracht, terwijl Alex Rins door Honda bij het LCR Honda CASTROL Team zou worden ondergebracht.

Waar de deal met Rins nog moet worden bevestigd hebben het LCR Honda CASTROL Team en de Honda Racing Corporation nu de komst van Alex Rins aangekondigd. Rins neemt in het team de plaats in van Alex Marquez, die het volgend jaar de overstap naar Gresini Ducati maakt, waar hij de plaats van Enea Bastianini inneemt. 

Voor Alex Rins is het welkom terug in het Honda kamp. In 2012 maakte hij zijn debuut met Honda in de Moto3, werd het jaar erop met 6 overwinningen vice-wereldkampioen om in 2014 het kampioenschap als derde te eindigen. 

In 2015 maakte hij de overstap naar de Moto2 en werd in zijn rookie seizoen meteen vice-wereldkampioen, om het jaar erop met eveneens 2 overwinningen het kampioenschap op de derde plaats te eindigen. 

In 2017 maakte Rins de overstap naar de MotoGP, waar hij meteen fabrieksrijder voor Suzuki werd. Zijn beste resultaat haalde hij in 2020, dat jaar werd hij derde in het kampioenschap achter wereldkampioen Joan Mir en vice-wereldkampioen Franco Morbidelli. 

Sinds zijn debuut in 2021 heeft Alex Rins 55 keer op het podium gestaan (15 keer in de MotoGP), waarvan 15 keer op het hoogste podest (3 keer in de MotoGP). Momenteel staat Rins slechts op de negende plaats, met een derde plaats in Argentinië en een tweede plaats in Austin, Texas als beste resultaat.

Alex Rins
“Ik ben erg blij om deel uit te maken van het LCR Honda Team. Het veranderen van team en motor is een uitdaging, maar ik ben klaar om mijn 100% te geven en alles in de praktijk te brengen wat ik heb geleerd tijdens mijn jaren in de MotoGP-klasse."

"Het vertrouwen van Lucio en Honda is voor mij van cruciaal belang geweest bij de beslissing om deze uitdaging met deze fabriek aan te gaan. Ik wil hen bedanken voor deze kans.”


Lucio Cecchinello
“Ik ben verheugd om aan te kondigen dat Álex Rins de LCR Honda CASTROL-rijder zal zijn in 2023. We hebben net het contract getekend, alle drie de partijen, dus we kunnen het eindelijk aankondigen. Rins is een ervaren rijder, een snelle rijder en iemand die op het podium finisht."
 
Deze schat aan ervaring, gekoppeld aan het vermogen van Rins om zijn technici de precieze suggesties te geven, zoals ik heb gehoord, zal ons zeker helpen ons pakket te verbeteren, met als doel te vechten voor meer podiumplaatsen.”