Zoeken

Yamaha lanceert R3 bLU cRU European Cup

21 februari 2019
Goed voorbeeld doet volgen. Na KTM's RC Cup en Duke Battle heeft Yamaha nu ook in Europese standaard wegraceklasse gelanceerd: de Yamaha R3 bLU cRU European Cup. De Yamaha YZF-R3 cup is open voor iedereen, ook wanneer je amper ervaring hebt.

We hebben d'r wel wat mee, met cupracen. Of het nu om een journalistencup gaat in het buitenland, als wildcard in de RC Cup meerijden tijdens de Dutch TT of - en da's al weer flink wat jaartjes geleden - in de Suzuki SV Cup, het is altijd lol gegarandeerd. Dus ja, Yamaha, dit is meteen een open sollicitatie om als wildcard mee te rijden met de Yamaha R3 European Cup.

De Yamaha R3 bLU cRU European Cup is namelijk open voor iedereen, zelfs wanneer noch of amper ervaring hebt, noch een team of noch een motor. En in die categorie zitten wij. 

Nu ziet Yamaha de R3 bLU cRU European Cup meer als een springplank naar het WK Supersport 300 en verwacht dat veel deelnemers uit andere cupklassen als bijvoorbeeld de YZF-R125 Cup afkomstig zullen zijn. 

Organisatie van de R3 Cup is in handen van JiR, dat jarenlange ervaring heeft in de racerij, van 125cc Grand Prix tot de MotoGP en daarmee als geen ander het aanstormend talent kan begeleiden. 

Net als het WK Supersport 300 krijgen de rijders in de Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2 uur tijdtraining per raceweekend, de kalender bestaat uit 7 wedstrijden door heel Europa op bekende internationale circuits als Jerez de la Frontera in Spanje en Portimao in Portugal, maar ook minder bekende circuits als de Pannonia-Ring in Hongarije en Ring Knutstorp in Zweden. 

Registratie voor de R3 Cup is open en volgens JiR zijn de eerste aanmeldingen al binnen uit Griekenland, Indonesië en zelfs Nieuw Zeeland. Daarnaast zijn er al aanmeldingen binnen voor de race op het circuit van Portimao, ter voorbereiding op het WK Supersport 300 kampioenschap.

Meer info over de Yamaha R3 bLU cRU European Cup is te vinden op de website van JiR, maar je kunt ook gewoon een mailtje sturen naar info@jircup.com