Zoeken

Milou van Leeuwen back on track in R3 Cup

16 augustus 2017
Het is een tijdje stil geweest rond de enige racende dame in de Yamaha R3 Cup, maar voor het eerst sinds haar crash op de Nürburgring is Milou van Leeuwen weer in actie geweest. En dat meteen twee weekenden op rij.

 

De eerste race stond gepland tijdens de Gamma Racing Day, waar de vrijdag vooral in het teken stond om weer vertrouwen te krijgen en vriendjes met de motor te worden. Een verbetering van haar eigen persoonlijke record zat er nog niet in, maar gezien de harde wind waren de tijden geeneens zo slecht.

Bij het uitkomen van de Stubben ging Milou echter te vroeg op het gas en ging daardoor opnieuw onderuit, maar ditmaal zonder lichamelijke schade. Op zaterdagochtend moest de kwalificatie al na een ronde worden afgebroken vanwege een gebroken schakelpedaal, maar dat kon snel worden gefixt waardoor er nog 10 minuten kwalificatie overbleef. 

Tijdens de race op zondag sloeg de pechduivel echter opnieuw toe. Na een goede start viel na enkele ronden de remdruk steeds meer weg en na een paar keer de bocht nog maar net te hebben gehaald viel Milou het met een defect rem. 

Het weekend erna kon Milou meteen weer in Assen aan de bak tijdens de R3 Cup race als bijprogramma van het IDM. In tegenstelling tot de Gamma Racing Day was er nu meer beschikbare rijtijd, waardoor ook aan de vering kon worden gewerkt. Helaas werkte het weer niet mee en was in de tweede kwalificatie de baan kletsnat. 

Na in de droge vrije training een 2:19 te hebben gezet werd in de zeikende regen de tijd niet verder aangescherpt, waardoor vanaf de 20e plaats moest worden gestart. In de eerste race ondervond ze echter veel last van haar schouder en moest daardoor twee ronden voortijdig de race afkappen, maar na op zondagochtend persoonlijke coaching te hebben gehad ging het in de tweede wedstrijd meteen stukken beter en eindigde ze de race op een mooie twaalfde plaats. 

Over anderhalve week staat een training bij Racecracks op het programma.