Zoeken

McGuinness met Jackson Racing in zee voor Supersport TT

7 maart 2017
Voor het derde jaar op rij is John McGuinness met Jackson Racing in zee gegaan. De 23-voudig TT winnaar rijdt voor het in Preston gevestigde team in de Supersport TT op de CBR600RR.

 

De meeste aandacht gaat altijd naar de 1000cc races uit, waar hij z’n grootste overwinningen heeft behaald, maar John McGuinness staat ook elk jaar in de Supersport 600 aan de start. Het afgelopen jaar finishte hij de eerste op een uitstekende vijfde plaats en reed daarbij een tijd van 126.329 mph, zijn snelste ronde sinds 2013. 

Ook in de North West 200 finishte McGuinness de afgelopen twee jaar in de top 10. Zijn beste resultaat was in de tweede race van 2015 toen hij zevende werd, hoewel zijn achtste plaats in race 1 van 2016 slechts vijf seconden achter het podium was. 

Een van McGuinness’ persoonlijke sponsoren, BetVictor, heeft zijn steun toegezegd aan het Jackson Racing team, dat door de gebroeders Alan en Andy wordt gerund. De 44-jarige Morecambe Missile rijdt naast de Isle of Man TT ook de North West 200, met als teamgenoot  Ulsterman Lee Johnston. Johnston rijdt all raceklassen voor het team, dus ook de Superbike en Superstock klasse.

John McGuinness:
ik ben verheugd opnieuw voor Jackson Racing te rijden in de Supersport klasse, de afgelopen twee jaar samen zijn uitstekend geweest. Iedereen weet dat de 600cc races de meest competitieve zijn van alle klassen, maar ik rijdt er beter dan ook, wat ook aan mijn resultaten en snelheid is te zien. Je zult hard moeten zoeken om twee mensen te vinden die enthousiaster zijn dan Alan en Andy, zowel in 2015 als 2016 hebben ze me een motor gegeven die probleemloos was.

Mijn vijfde plaats afgelopen jaar in de eerste Supersport TT was een van mijn meest bevredigende resultaten, als je harder dan 126 mph rijdt op een 600 ben je niet aan het cruisen. Dat laat ook de kracht van de machine zien en ik ben extreem overtuigd dat we ook dit jaar een goed jaar zullen hebben. Ik kijk er echt naar uit om weer voor het team te rijden en met Lee samen te werken.