Zoeken

Isle of Man TT groeit in populariteit

28 februari 2017
Road Racing, en dan met name de Isle of Man TT, geniet een groeiende populariteit. Bijna 30 miljoen mensen hebben wereldwijd de TT races van afgelopen jaar gezien, volgens recent onafhankelijk onderzoek en analyse door Kantar Media, een toonaangevend bedrijf op het gebied van kijkcijfers.

Volgens het onderzoek groeide het tv-publiek het afgelopen jaar met 2,4%, ofwel 700.000 mensen ten opzichte van 2015. Online was de groei aan publicaties zelfs enorm, meer van 15.000 artikelen werden gepubliceerd over de Isle of Man TT, een groei van 28%.

In 83 landen werd aandacht aan de Isle of Man TT besteed, meer dan 339 uur verslag in totaal. De races waren te zien op prominente tv-zenders als Fox Sports in Australië, Sky Sports in Nieuw Zeeland, Supersport in Afrika, ITV4 in het Verenigd Koninkrijk, Eurosport en Discovery Velocity in de USA. 

De Europese markten waren goed voor 51% van het totale publiek, waarvan de meesten (12,1 miljoen om precies te zijn) in de UK zelf. In de Verenigde Staten werd de TT door maar liefst 3 miljoen mensen bekeken. 

Ook de officiële Isle of Man TT website groeide enorm, mede door de nieuwe layout die voor mobiel gebruik was geoptimaliseerd. Ook groeide het aantal volgers op Facebook en Twitter en werd een grote stap gezet met het officiële YouTube kanaal. Daar werden meer dan 8 miljoen views genoteerd, waarvan 16,6 miljoen al voor rekening van het onboard filmpje van Michael Dunlops nieuwe ronderecord tijdens de Superbike TT.

Ook van Manx Radio TT service werd veel gebruik gemaakt, gedurende de TT races luisterden meer van 350.000 luisteraars online naar het radioverslag van de Isle of Man TT. Meer dan 102.000 mensen maakten gebruik van de Live Timing service van de TT, een groei van 58% ten opzichte van 2015. Tijdens de RST Superbike race van zaterdag 4 juni werd zelfs een piek van 32.86 genoteerd.