Zoeken

8-10 september 500 km van Mettet

18 augustus 2017
Na een succesvolle 6-uurs Endurance race op het circuit van Spa-Francorchamps heeft het Belgische Bikers’ Days zijn pijlen op het circuit van Mettet gericht. Het weekend van 8-9-10 september is het circuit toneel voor de eerste editie van de 500 km van Mettet.

Een volledig weekend vol wedstrijden en sessies vrij rijden, dat is in een notendop de 500 km van Mettet. Vrijdag zal in het teken staan van sessies vrij rijden en de kwalificaties, evenals de runs van de Bikers'Days. 

Op zaterdag is er de warm-up voor de 500 km en de testsessies van de andere races (Belgische en Duitse Twin Trophy, Duitse SBK, Side-cars, Belgische SBK-SSP). Op zondag zijn er tenslotte de verschillende races uit het Belgische en Duitse kampioenschap.
 
Voor de 500 km van Mettet is het deelnemersveld iets minder internationaal dan in Francorchamps, maar er zijn tal van "amateur" teams die aan de start zullen verschijnen. Teams die nog geïnteresseerd zijn hebben er trouwens alle belang bij om zich snel in te schrijven want er zou wel eens te weinig plaats kunnen zijn op de startgrid voor alle teams.
 
Het (voorlopige) reglement is hetzelfde als dat van de 6 Uren van Spa-Francorchamps en kan gevonden worden op de website www.mettet500km.com, net zoals het programma en het inschrijvingsformulier.