Zoeken

Yamaha met Sepang Racing Team dreamteam aan start 8 uren van Sepang

10 september 2019
Yamaha pakt eind dit jaar bij de allereerste 8 uur van Sepang flink uit met een uniek fabrieksteam. Viervoudig 8 uur van Suzuka winnaar Michael van der Mark wordt in het Sepang Racing Team bijgestaan door Petronas SRT Yamaha coureur Franco Morbidelli en lokale held (en nu nog Tech 3 KTM coureur) Hafizh Syahrin.

Het Sepang Racing Team heeft de Yamaha YZF-R1 #21 in de Yamaha Factory Racing Team kleuren ingeschreven voor de allereerste 8 uren van Sepang en de kwalificatie voor de 2020 8 uren van Suzuka. Het team gaat voor het thuispubliek voor niets minder dan de overwinning en krijgt daarvoor technische ondersteuning van YART, het officiële Yamaha Endurance fabrieksteam. 

Met Michael van der Mark heeft het team een ervaren rot, die al 4 keer de 8 uren van Suzuka op naam heeft geschreven - twee keer voor Honda (2013-2014) en twee keer voor Yamaha (2017-2018) en dit jaar in het Yamaha #21 Team op de tweede plaats eindigde. Hij weet als geen ander hoe een 8 uurs sprintrace te rijden. 

2017 Moto2 wereldkampioen Franco Morbidelli heeft weliswaar geen ervaring op het gebied van Endurance racing, maar heeft wel veel ervaring met de YZF-R1 die hij voor circuittraining gebruikt en heeft ook al veel ervaring op het circuit van Sepang. Het is voor de Italiaans-Braziliaan ook een mooie onderbreking van de winterstop.

Derde rijder Hafizh Zyahrin is de lokale held van Maleisië. Hij kent het circuit van Sepang uit z'n duimpje, in het verleden heeft hij in verschillende raceklassen al op het circuit geracet, en weet als geen ander hoe met het extreem warme weer en de hoge luchtvochtigheid om te gaan. 

De 8 uren van Sepang vindt dit jaar plaats van 13-15 december als onderdeel van een auto/motor event. Naast de 8 uren van Sepang wordt ook de laatste ronde van het FIA WTCR/Oscaro wereldkampioenschap verreden, met steun van het Bureau van Toerisme van Maleisië. Michael van der Mark:
Toen ik voor het eerst zag dat er in december een EWC race in Sepang zou worden verreden, wist ik dat het vet zou zijn om daar te racen en dus ben ik erg trots dat het team me hiervoor heeft gevraagd. Daarbij, hoe kun je nee zeggen tegen zo'n geweldig team dat een thuisrace rijdt. Sepang is erg heet en heeft een hoge luchtvochtigheid en het zal daarom hard werken zijn, maar dat is ook deel van de uitdaging van Endurance racen en daar hou ik van. Ik zal er alles aan doen om het team te helpen met dat beetje endurance ervaring dat ik heb, want we willen wel vechten om de overwinning. We hebben een echt sterk team, maar we moeten slim en constant zijn, omdat ons doel absoluut is om de thuiswedstrijd van het team te winnen.

Franco Morbidelli:
Ik ben benieuwd of endurance racen bij mij past en kijk er echt naar uit. Het is iets totaal anders, het is leuk en toen Razlan mij vroeg dacht ik "tuurlijk, waarom ook niet?" De combinatie van Yamaha en Sepang Racing Team betekent dat het een sterk pakket zou moeten zijn, en het is goed om weer eens met een productiemotor te racen. Motorrijden is altijd goed om in vorm te blijven, dus is het lekker om in december te kunnen racen. Ik heb al met de YZF-R1 getraind dus ik heb een idee van wat ik kan verwachten, maar ik weet zeker dat de endurance machine totaal anders zal zijn. Ik ga het beste ervan maken en gebruik het tegelijkertijd om in Maleisië vakantie te vieren.Hafizh Syahrin:
Ik kijk er echt naar uit om deel te nemen aan de eerste EWC race in Maleisië. Het is niet mijn eerste Endurance race, want ik heb in het verleden al de 8 uur van Suzuka gereden, maar het is totaal anders om voor eigen publiek te rijden. Het is een geweldige kans voor mij om mijn uithoudingsvermogen te testen omdat het een lange en hete race zal zijn, en het belangrijkste is hoe we als team zullen gaan werken. We zullen ons best doen om een goed resultaat neer te zetten, maar we hebben een geweldig team en sterke teamgenoten. Super dat ik Franky en Michael als teamgenoten heb, omdat het goede coureurs zijn en Michael heeft veel ervaring met de Yamaha. Ik kan niet wachten tot het zover is. 


Razlan Razali: CEO van Sepang International Circuit:
We zijn erg opgewonden om een Sepang Racing Team aan de start te hebben van de eerste 8 uren van Sepang. Er is geen betere manier om de Tourism Malaysia's Visit Truly Asia Malasya 2020 campagne af te trappen dan met dit event en onze internationale line-up aan coureurs. Het weekend zal uitzonderlijk zijn, omdat naast het EWC ook het WTCR zal rijden en de werelden van 2-wielers en 4-wielers het circuit met elkaar zullen delen. Deze Races of Malasya zullen een onvoorstelbaar spektakel bieden en een echt internationale uitstraling hebben. We hebben vertrouwen dat Michael, Franco en Hafizh en YART een goed resultaat gaan neerzetten, we hebben de hoogste trede van het podest als doel.