Toch podium voor BMW Motorrad World Endurance Team in Bol d'Or

23 september 2019
Het BMW Motorrad World Endurance Team is haar debuut in de Bol d'Or toch op het podium gefinisht. Het kersverse team onder leiding van onze Zuiderbuur Werner Daemen kreeg de derde plaats toegewezen nadat Team ERC Endurance, dat op de derde plaats was geëindigd, na afloop van de race werd gediskwalificeerd.

De knotsgekke 83e Bol d'Or, die na amper 3 uur racen vanwege extreem slecht tot 6 uur 's ochtends moest worden stilgelegd en gaandeweg de ochtend in één klap drie fabrieksteams verloor doordat F.C.C. Honda het blok opblies en SRC Kawasaki en YART Yamaha over het oliespoor onderuit gingen en de YZF-R1 en ZX-10RR in vlammen opgingen, kende na afloop van de race nog een bizarre wending.

Tijdens de technische keuring na afloop van de race bleek dat de tankinhoud van de benzinetank van het Duitse BMW ERC Endurance team, dat de race op de derde plaats was geëindigd, niet aan de specificaties voldeed, waarop het team door de wedstrijdleiding werd gediskwalificeerd.

Dit gaf de derde plaats aan het BMW Motorrad World Endurance Team, dat tijdens de Bol d'Or haar debuut maakte. Een waanzinnige opsteker voor het BMW fabrieksteam, dat de race op slechts 4 seconden van het podium - op twee ronden van racewinnaar SERT Suzuki - was geëindigd en op haar beurt een ronde voorsprong had op het privé team Omega Maco Racing.