Zoeken

SRC Kawasaki switcht van Michelin naar Dunlop

8 maart 2021
Het Kawasaki-fabrieksteam probeert de wereldtitel te heroveren en is daarom op een nieuwe bandenfabrikant overgestapt. De ZX-10RR # 11 van Webike SRC Kawasaki France Trickstar wordt dit seizoen op Dunlop geschoeid en opnieuw gereden door de 2020-rijders: Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon en David Checa.

Het Kawasaki fabrieksteam - de FIM EWC 2018-2019-kampioenen - zal in 2021 rijden met Dunlop-banden. Het team was het afgelopen jaar van Pirelli naar Michelin geswitcht, dat na jaren afwezigheid z'n comeback maakte in het Endurance racen, maar kwam het door COVID-19 geplaagde seizoen niet verder dan een 5e plaats.

Om dit jaar weer een aanval op de wereldtitel te kunnen doen, of op z'n minst weer om de overwinning te kunnen strijden, is het Kawasaki fabrieksteam nu van Michelin op Dunlop overgestapt. 

De verandering van partner vereist nieuwe setup om het rijwielgedeelte van de Kawasaki ZX-10RR aan te passen aan de Dunlop banden. Webike SRC Kawasaki Frankrijk Trickstar heeft ook te maken met het vertrek van Bernard Lecour ("Bernie"), motorengineer en steunpilaar van het team sinds 2010, die met pensioen gaat.

Dit alles heeft geen invloed gehad op de vastberadenheid van Gilles Stafler, die het team sinds 2009 leidt. Hij heeft het team gereorganiseerd op weg naar het nieuwe seizoen om een ​​nieuw bod op de wereldtitel te lanceren.

Webike SRC Kawasaki France Trickstar kan ook rekenen op rijders line-up, die sinds 2019 ongewijzigd is gebleven. Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon en David Checa zullen opnieuw op de Kawasaki # 11 rijden. De drie rijders wonnen het FIM EWC-wereldkampioenschap 2018-2019 voor het Kawasaki-team van Gilles Stafler.

Wim Van Achter, Motorsport Manager, Dunlop Europe
“We zijn verheugd om samen te werken met Webike SRC Kawasaki France Trickstar. Het is precies 25 jaar geleden dat Dunlop en Kawasaki voor het laatst samen het kampioenschap wonnen en we streven ernaar om dit zilveren jubileum te vieren met een gouden medaille! Dunlop werd gekozen door de EWC-winnaars van vorig jaar en Kawasaki was de kampioen in het seizoen daarvoor. Samenwerken toont onze ambitie om die resultaten te herhalen."

Gilles Stafler, teammanager van de Webike SRC Kawasaki France Trickstar
“Dit seizoen wordt spannend. Ik ben erg blij met de overeenkomst die we met Dunlop hebben bereikt. Het doet me denken aan mijn debuut in langeafstandsraces in de jaren 90 en onze eerste Wereldkampioenschappen in 750cc. We zullen een speciale band hebben met Dunlop en we zullen mikken op de titel. We voelen veel opwinding bij Dunlop en we gaan er alles aan doen! Als officieel team kunnen we privétests doen met Dunlop. We zullen de best mogelijke banden ontwikkelen en hebben voor alle omstandigheden (droog - nat - gemiddeld). We kunnen niet wachten om onze eerste tests te starten!"