Zoeken

Rea rijdt dit jaar 8 uren van Suzuka

25 maart 2018
De afgelopen drie jaar is Yamaha met de winst aan de haal gegaan, maar dat zou dit jaar wel eens kunnen veranderen. Kawasaki heeft namelijk bekend gemaakt dat Jonathan Rea dit jaar deel uitmaakt van Team Green, het officiële fabrieksteam voor de 8 uren van Suzuka.

Jonathan Rea heeft er sinds zijn move naar Kawasaki in 2015 nooit een geheim van gemaakt graag weer de 8 uren van Suzuka te willen rijden, maar dan alleen in een team dat net zoveel ondersteuning krijgt vanuit Japan als het KRT team in het WK Superbike. In zijn Honda periode reed Rea de 8 uren van Suzuka voor het F.C.C. Honda Team en schreef de wedstrijd in 2012 op naam.

Kawasaki is nooit geen potten kunnen breken in de 8 uren van Suzuka, de eerste en enige keer dat de overwinning naar het groene kamp ging stamt uit 1993, toen Scott Russell en Aaron Slicht de wedstrijd wonnen voor drie Honda teams. De afgelopen twee jaar kwam Team Green wel weer dicht in de buurt, maar moest beide keren het Yamaha Factory Racing Team voor laten gaan.

Naast Drievoudig wereldkampioen Jonathan Rea bestaat Team Green dit jaar uit Leon Haslam en Kazuma Watanabe, de twee coureurs die de afgelopen twee jaar ook al voor het team uitkwamen. Leon Haslam schreef de 8 uren van Suzuka al twee jaar op naam, in 2013 en 2014, met Michael van der Mark en Takumi Kakahashi voor het MuSASHi RT HARC-PRO team op de Honda Fireblade.

"Suzuka de zwaarste test voor mens en machine," aldus de drievoudig WK Superbike wereldkampioen. "De race is als een emotionele achtbaan en ik ben erg verheugd dit jaar weer aan de start te zullen staan."