Zoeken

Loris Baz vervangt Broc Parkes bij YART Yamaha komende Bol d'Or

28 augustus 2019
Zo sta je een half jaar werkeloos langs de baan en zo rijd je voor niet één, maar zelfs twee teams. Ten Kate Yamaha coureur Loris Bas rijdt de komende Bol d'Or voor het YART Yamaha EWC Team, waar hij de plaats inneemt van Broc Parkes die datzelfde weekend voor Yamaha in de voorlaatste ronde van het Asia Road Racing Championship rijdt.

Baz, de Bol d'Or en YART Yamaha zijn geen vreemden van elkaar. In 2013 schreef de 26-jarige coureur uit Sallanches de Bol d'Or (die toen nog werd verreden op het circuit van Magny Cours) op naam, rijdend voor Kawasaki, twee jaar daarvoor was hij derde geworden in de 24-uurs van Le Mans in het YART Yamaha team met Steve Martin en Igor Jerman als teamgenoten.

Met Broc Parkes de komende Bol d'Or niet beschikbaar was de keuze voor Loris Baz voor Yamaha geen moeilijke, gezien de vliegende start die hij in het nieuwe Ten Kate Yamaha team heeft gemaakt dat pas halverwege het seizoen in het WK Superbike is ingestapt. 

In het YART Yamaha team zal Baz aantreden naast de twee vaste rijders Marvin Fritz en Niccolò Canepa. Op 3 en 4 september staat een tweedaagse test gepland op het circuit van Le Castellet, waar de Bol d'Or enkele weken later plaatsvindt.

Loris Baz:
Ik ben echt blij om mijn rentree in de Endurance te maken met YART Yamaha in de Bol d'Or. Het was niet gepland, maar ik ben altijd fan van EWC (Endurance World Championship) geweest, ik heb daar enkele goede herinneringen aan en ik heb een goede relatie met Mandy en de mannen van Yamaha. Dus toen ze me belden en Ten Kate het goedkeurde zei ik natuurlijk ja. 
September zal een zware maand worden, maar ik heb de afgelopen zomer hard getraind dus dat moet geen probleem zijn. Ik ben blij terug bij Mandy te zijn, omdat hij een van de weinige mensen was die jonge rijders de kans gaf om in het EWC te racen, inclusief 18-jarige ik in 2011. We finishten op het podium van de 24-uurs van Le Mans en het is mooi om voor YART Yamaha nu de Bol d'Or te rijden, waar mijn doel is de race voor Yamaha te winnen met Niccolò en Marvin.