Zoeken

Kawasaki opnieuw met fabrieksteam naar 8 uren Suzuka

19 juli 2021
We denken niet dat 't iemand verrast, maar na de overwinning in 2019 neemt Kawasaki ook de 2021 editie deel aan de 8 uren van Suzuka met een officieel fabrieksteam, dat ditmaal uit de twee KRT rijders en een voormalig WSS600 wereldkampioen bestaat.

 

Onder de vlag van "Kawasaki Racing Team Suzuka 8H" zal de officiële fabrieksinschrijving er alles aan doen om het 2021 FIM Endurance World Championship "Coca-Cola" Suzuka 8 Hours-event net zo succesvol af te sluiten als de vorige -2019- editie.

De Suzuka 8 Hours, die in 2020 werd geannuleerd vanwege de wereldwijde pandemie, is een van 's werelds meest prestigieuze motorraces en staat prominent op de agenda van Japanse motorfabrikanten als een "must win".

Het Kawasaki fabrieksteam zal dit jaar net als in 2019 worden gerund door Provec, het Spaanse bedrijf dat al geruime tijd het Kawasaki Racing Team in het WK Superbike runt.

De driekoppige ploeg bestaat uit Jonathan Rea en Alex Lowes, die beide de prestigieuze race al meer dan eens hebben gewonnen, plus rijzende ster Lucas Mahias die, nadat hij eerder het WSS600-kampioenschap had gewonnen, is overgestapt naar het WorldSBK-podium voor Puccetti Kawasaki.

Jonathan Rea:
“Ik ben zo opgewonden dat ik deel zal uitmaken van de KRT- en Kawasaki-fabriek die zal deelnemen aan de Suzuka 8-uursrace van 2021. Ik heb nu vier keer op het podium gestaan ​​in Suzuka, en mijn dierbaarste herinnering was het winnen van de race voor Kawasaki in 2019. Helaas konden we de race in 2020 niet rijden vanwege de wereldwijde pandemie die gaande is, maar we zullen terug in 2021 en ik beloof dat ik mijn best zal doen om het beste te doen voor Kawasaki en al onze fans.


Alex Lowes:
Ik ben verheugd dat ik deel zal uitmaken van het KRT Kawasaki-fabrieksraceteam voor de 2021 Suzuka 8 Hours. Ik heb al drie keer in het winnende team gezeten in Suzuka. Het is een fantastisch evenement en een echt geweldig circuit - een van mijn favorieten. Nu krijg ik de kans om te strijden voor een Kawasaki-overwinning op de nieuwste Ninja ZX-10RR. Ik kijk er echt naar uit om weer deel uit te maken van deze beroemde race. We hebben een geweldig team en de Ninja is een geweldige machine.


Kawasaki Puccetti-rijder Lucas Mahias:
“Ik ben blij dat ik deel zal uitmaken van het KRT Kawasaki-fabrieksteam dat deelneemt aan de Suzuka 8-uursrace van 2021. Racen in Japan is altijd heel bijzonder, en Suzuka 8 Hours is een wereldberoemde race. Het is zo goed om na de pandemie van 2020 terug te keren naar Suzuka. Voor alle Kawasaki-fans beloof ik dat we de beste voorbereidingen zullen treffen en dat ik mijn best zal doen om deel uit te maken van het winnende team van Suzuka.”


Als afsluiting van de teamaankondiging benadrukte Guim Roda van Provec en KRT niet alleen het belang van de race, maar ook de uitdagingen die komen gaan.

Guim Roda
“De Suzuka 8 Hours is een wereldwijd evenement en het profileert niet alleen het uithoudingsvermogen van rijders gedurende deze vele uren, maar ook de duurzaamheid van de motorfiets. Ik weet zeker dat Johnny, Alex en Lucas de perfecte wapens zijn voor deze spannende uitdaging.

Het is onze taak bij Provec namens KRT en de Kawasaki-fabriek om niet alleen de prestaties van de rijders te beheren, maar ook om samen te werken met het racepersoneel van de fabriek om een ​​Ninja ZX-10RR te produceren die zowel snel als duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden is tijdens pitstops en geplande ruiter verandert.

Ik weet dat de 8-uursrace van dit jaar een grote inspanning en toewijding van veel mensen is om te proberen terug te keren naar de normaliteit na een moeilijk Covid-jaar 2020 en niet zo'n gemakkelijk herstel terug naar "normaal" in 2021. Dus zal dit evenement volledig steunen om zorg ervoor dat de show doorgaat en we zullen samenwerken met KHI om het beste resultaat te maken, voor alle fans en voor de hele wereld!”