Zoeken

Kawasaki met KRT naar 8 uren Suzuka

27 april 2019
Na de afgelopen vijf jaar met Kawasaki Team GREEN aan de start te hebben gestaan neemt dit jaar het Kawasaki Racing Team als officieel fabrieksteam deel aan de prestigieuze 8 uren van Suzuka.

Het afgelopen jaar had Kawasaki haar deelname aan de 8 uren van Suzuka al geïntensiveerd met niemand minder dan Leon Haslam en viervoudig (toen nog drievoudig) wereldkampioen Jonathan Rea naast Kawasaki Team GREEN's vaste rijder Kazuma Watanabe, wat resulteerde in de pole position in de Top 10 Trial.

Ook de race begon zeer voortvarend, drie uur lang hield Kawasaki de leiding in de race - met Jonathan Rea in een intens gevecht met Michael van der Mark en Leon Haslam met Alex Lowes. Als gevolg van een lege tank en super knullige crash van Jonathan Rea op een natte baan met slicks achter de pacecar moest Team GREEN echter genoegen nemen met de derde plaats.

Voor de komende editie van de 8 uren van Suzuka heeft Kawasaki de switch gemaakt van Team GREEN, dat door Kawasaki Motors Japan - KMJ - werd gemanaged, naar het officiële fabrieksteam Kawasaki Racing Team - KRT. Als rijders voor het team is naast beide fabrieksrijders Jonathan Rea en Leon Haslam gekozen voor Toprak Razgatlioglu, het Turkse talent dat voor Peccutti Racing in het WK Superbike rijdt. 



Jonathan Rea:
Ik ben erg verheugd dit jaar met Kawasaki terug te keren naar de 8 uren van Suzuka. De race heeft een speciale plek in mijn hart. Na de ervaringen van afgelopen jaar, en zo competitief te zijn geweest met Team GREEN, wil ik dit jaar meer. Het laatste jaar hadden we de snelheid, maar hebben we ook wat fouten gemaakt. We willen daarvan leren en beter voorbereid dan ooit te zijn. Het is een van de zwaarste, meest opwindende races ter wereld. Racen in temperaturen van wel 36°C is een ware test van mens en machine. Ik hou van de uitdaging en kan niet wachten om tijd met mijn Japanse fans door te brengen. 

Leon Haslam:
De 8 uren van Suzuka is een fantastisch event en dit wordt mijn vierde jaar nu met Kawasaki. We hebben in het verleden goede races gehad en een memorabele toen ik vijfenhalf van de 8 uur rijden moest. We hebben elk jaar nog op het podium gestaan en ik voel dat we ons pakket hebben verbeterd. Hopelijk kunnen we met wat goed testen een sterk team vormen en eindelijk op die hoogste trede van het podest eindigen. Het is goed om met Jonny te rijden, omdat we met nagenoeg dezelfde set-up rijden, we moeten afwachten wat de strategie is dit jaar. Ik kijk er echt naar uit.

Toprak Razgatlioglu:
Dit is mijn dreamteam! Ik ben er klaar voor, altijd, we zullen zien hoe het gaat. Ik ben een grote fan van de 8 uren van Suzuka, maar dit zal mijn eerste zijn. Ik ben zo gelukkig om met Jonny en Leon in een team te zitten, het voelt geweldig. Ik heb eerder in het Japans Superbike kampioenschap gereden, afgelopen jaar. Het Japanse Kawasaki team vertelde me dat de machine gelijk was aan de 8-uren machine, het grote verschil zal de endurance-stijl benzinetank zijn. Het grootste verschil met het WK Superbike zullen voor mij de Bridgestone banden zijn. Het is een droom om in Suzuka de 8-uren te rijden, omdat het zo'n geweldig circuit is.