Motorfreaks - Haslam rijdt 8 uren Suzuka voor Team Green - details

Zoeken

Haslam rijdt 8 uren Suzuka voor Team Green

25 maart 2017
British Superbike coureur en 2016 BSB runner-up Leon Haslam zal de komende zomer opnieuw deelnemen aan de prestigieuze 8 uren van Suzuka in Kawasaki’s officiële fabrieksteam “Team Green”.

Naast rijden in het 2017 BSB kampioenschap, dat afgelopen woensdag in Donington nog de officiële testdag volledig in het water zag lopen, voor JG Speedfit Kawasaki zal Leon Haslam de komende zomer ook afreizen naar Japan voor de 8 uren van Suzuka, die van vrijdag 28 tot zondag 30 juli op het circuit van Suzuka plaatsvindt. 

De Derbyshire coureur zal deel uitmaken van een drieman team, waarvan de andere twee namen momenteel nog niet zijn bekend. Voor Haslam is de 8 uren van Suzuka geen onbekend meer, in  2014 en 2014 wist hij de prestigieuze endurance race al te winnen met Michael van der Mark en Takumi Takahashi in het MuSaschi HARC Pro Honda Team. Het afgelopen jaar werd Haslam tweede met Team Green, met de Japanners Yanagawa en Watanabe als teamgenoot.

Leon Haslam:
Ik ben extreem blij aan te kondigen dat ik wederom met Team Green Kawasaki zal deelnemen aan de 2017 8 uren van Suzuka. Het laatste jaar was een onvoorstelbare ervaring en werken met de jongens van Team Green met een tweede plaats als resultaat was geweldig. In 2017 ben ik super opgewonden om de uitdaging opnieuw aan te gaan en te proberen het nog iets beter te doen en op de hoogste trede van het podium te staan. 


De Suzuka 8 uurs race werd voor het eerst gereden in juli 1978 en wordt dit jaar voor de 40e keer verreden.